Ευρωεκλογές: Κλιμακώνει τη μάχη των... προσώπων η ΝΔ

Ευρωεκλογές: Κλιμακώνει τη μάχη των... προσώπων η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:56 Δημιουργία 11/04/19, 10:55
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην μάχη των… προσώπων μπαίνει η ΝΔ, κλιμακώνοντας σε όλα τα επίπεδα την αντιπαράθεσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η αντιπαράθεση για την υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες για τον κ. Μ. Πετσίτη και την κυρία Νατάσσα Ξεπαπαδέα, η ΝΔ επικεντρώνει την προσοχή της για μια ακόμη φορά στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τρίτο πρόσωπο, στο οποίο ασκεί κριτική – μετά την κυρία Μυρσίνη Λοϊζου και τον κ. Πέτρο Κόκκαλη – είναι ο κ. Π. Λάμπρου για τον οποίο θυμίζει παλαιοτέρα δημοσιεύματα περί συνομιλίων του με μέλη της «17 Νοέμβρη».

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» - τονίζει σε ανακοίνωση της το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – «αποτυπώνει την πραγματική του ταυτότητα, υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας επίθεση στο κυβερνών κόμμα με αφορμή την υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου στις ευρωεκλογές.

Μετά την κλοπή της κ. Λοΐζου, μετά την διαπλοκή του κ. Κόκκαλη, μετά το βόλεμα των «πρόθυμων» της κυβέρνησης-κουρελού, ήρθε η υποψηφιότητα του κ. Λάμπρου, φίλου και συνομιλητή των τρομοκρατών της «17 Νοέμβρη» και των «Πυρήνων της Φωτιάς». «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη και αυτή θα είναι συντριπτική».

Η ΝΔ θέλει να αναδείξει με αυτή την τακτική το «μωσαϊκό» του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει εκτός από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπους επιχειρηματικών συμφερόντων, στελέχη των ΑΝΕΛ και πρόσωπα από την λεγόμενη «άκρα Αριστερά», που ελέγχονται για επαφές με συγκεκριμένους χώρους.

Ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει και στην απευθείας σύγκριση των ευρωψηφοδελτίων, καθώς ο ίδιος αντιπαραβάλει στις επιλογές του κυβερνώντος κόμματος τον κ. Κιμπουρόπουλο, την κυρία Τέτα Διαμαντοπούλου, τον κ. Ζαγοράκη κ.α.

Στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι ανεξαρτήτως του ποιοι τελικά θα εκλεγούν, η ευρωλίστα της ΝΔ είναι σαφώς πιο ποιοτική και πιο ομοιογενής πολιτικά και ιδεολογικά σε επίπεδο προσώπων από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι ενώ ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε σε αυτή και στελέχη πρώτης γραμμής, όπως είναι οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Σπυράκη, εντούτοις ο κ. Τσίπρας ακόμη αναζητά έναν υπουργό για να τον πείσει να μετακινηθεί.

«Γαλάζια στελέχη» θυμίζουν ότι έχουν ακουστεί τα ονόματα της κυρίας Αχτσιόγλου, του κ. Τσακαλώτου, του κ. Παππά, αλλά και του κ. Τζανακόπουλου, χωρίς να έχει «κλειδώσει» τίποτα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και την πολιτική της «θετικής ατζέντας», της παρουσίασης δηλαδή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Από την Πάρο, όπου περιόδευσε χθες, επέμεινε στην φορολογική ελάφρυνση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Στις παρεμβάσεις του τόνισε πως η ΝΔ θα αφαιρέσει βάρος από τις επιχειρήσεις και από τους πολίτες για να δώσει δύναμη στην οικονομία και στη μεσαία τάξη. «Θα μειώσουμε - είπε χαρακτηριστικά – «εντός διετίας τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, το φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και αμέσως τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%. Η παραγωγική Ελλάδα θα ανασάνει και πάλι. Μόνον έτσι θα διεκδικήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης για τους νέους συμπολίτες μας, και θα δώσουμε δύναμη στην υγιή επιχειρηματικότητα. Αξίζουμε καλύτερα, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, οι Κυκλάδες αξίζουν καλύτερα, η Πάρος αξίζει καλύτερα και μετά τις επόμενες εκλογές, με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, θα το αποδείξουμε και στην πράξη».

Αν σου άρεσε κάνε