Με διπλή πολιτική στόχευση η ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες

Με διπλή πολιτική στόχευση η ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:32 Δημιουργία 12/04/19, 10:26
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την επιλογή μιας διπλής πολιτικής στόχευσης έχει κάνει η ΝΔ, γεγονός που είχε καταστεί σαφές το τελευταίο διάστημα, με τη σκανδαλολογία να κυριαρχεί στον πολιτικό διάλογο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει να ακολουθεί διπλή «γραμμή», η οποία βασίζεται στους εξής άξονες:

-Ο πρόεδρος του κόμματος διεκδικεί την θετική ψήφο των Ελλήνων πολιτών μέσα από τις περιοδείες του και την απευθείας επαφή του με τους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει συνειδητά να αναφέρεται στα σκάνδαλα (Πετσίτης, Novartis, Αρτεμίου), αλλά προβάλλει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, την μείωση των φορολογικών συντελεστών, τις αποκρατικοποιήσεις κ.α.

-Το κόμμα (γραφείο Τύπου και βουλευτές) αναδεικνύουν θέματα με στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Οι ανακοινώσεις για θέματα διαφθοράς είναι καθημερινές, ενώ συγκεκριμένα στελέχη έχουν αναλάβει τις απαντήσεις τους στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο στόχος της διπλής αυτής τακτικής είναι να μείνει εκτός «κάδρου» και κατά συνέπεια εκτός πολιτικής φθοράς η εικόνα του κ. Μητσοτάκη με την ταυτόχρονη ενίσχυση του πρωθυπουργικού του προφίλ.

Άλλωστε, βασικός πυλώνας της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ είναι πως η επόμενη κυβέρνηση «έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες» και για τον λόγο αυτό ο επικεφαλής της πρέπει να μείνει εκτός των καθημερινών - σκληρών αντιπαραθέσεων.

Άλλωστε, αποτελεί πάγια τακτική των ηγετών των κομμάτων που προηγούνται με σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, να ακολουθούν πιο ήπιους τόνους σε σχέση με τον πρόεδρο του δεύτερου - δημοσκοπικά- κόμματος. Αυτό είχε πράξει και ο κ. Καραμανλής το 2004 , αλλά και ο κ. Παπανδρέου το 2009.

Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της οδού Πειραιώς σημειώνουν ότι η πιο απλή εικόνα του κ. Μητσοτάκη στις γειτονιές μεγάλων πόλεων και στην περιφέρεια ενισχύει την εικόνα ενός σύγχρονου πολιτικού, που ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα και τα λεγόμενα «μικρά προβλήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιου είδους επισκέψεις του προέδρου της ΝΔ (όπως η χθεσινή στον Πειραιά και η προ εβδομάδων στην δυτική Θεσσαλονίκη και την Β’ Αθηνών θα είναι πλέον σε εβδομαδιαία βάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνονται και μεγάλες συγκεντρώσεις.

Αν σου άρεσε κάνε