Γεννηματά: Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής στην υπόθεση Novartis

Γεννηματά: Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής στην υπόθεση Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:49 Δημιουργία 12/04/19, 17:47

Για «ψέμα και προβοκάτσια» έκανε λόγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ως προς τη θέση του Κινήματος το άρθρο 86 του Συντάγματος που αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, ενώ για το ζήτημα παραγραφής της υπόθεσης Novartis, που ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει για μας ζήτημα παραγραφής».

«Δεν υπάρχει κανένας στο Κίνημα Αλλαγής, με πρώτο τον κ. Λοβέρδο, που να μη βάζει ως προτεραιότητα να χυθεί άπλετο φως για να αποκαλυφθεί η σκευωρία, να φανεί η τεράστια αδικία σε βάρος του και σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και παράλληλα τόνισε πώς «όλο αυτό το στήσιμο που έχει γίνει -το οποίο είναι ξεκάθαρο- για μας είναι ολοφάνερο. Ξέρω πως υπάρχουν νομικά ζητήματα και διαδικαστικά και έχουν δίκιο όσοι αναφέρονται σ' αυτά, αλλά εμείς δεν θα τα επικαλεστούμε Είναι πολύ ξεκάθαρη η θέση μας».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «απίστευτο ψέμα και προβοκάτσια» του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα λέγονται για υπαναχώρηση του Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με το άρθρο 86 του Συντάγματος που αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Από το Φεβρουάριο του 2018 στη Βουλή -κατά τη συζήτηση για το θέμα Novartis μάλιστα- ζήτησα να υπάρξει δέσμευση όλων ότι το πρώτο πράγμα που θ' αλλάξουμε στο Σύνταγμα θα είναι το άρθρο 86. Ότι δε θα αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία της αναθεώρησης του Συντάγματος ακριβώς για να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο και λίγους μήνες μετά έστειλα επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με την οποία ζητούσα να συμφωνήσουμε, να πάμε σε μια συναινετική αναθεώρηση, με πρώτο θέμα την αναθεώρηση του άρθρου 86», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω τον πανικό τους, καταλαβαίνω ότι είναι σε απελπισία, αλλά ως εδώ με την προβοκάτσια...»

Ασκώντας αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και στην τακτική της Προοδευτικής Συμμαχίας, η κ. Γεννηματά, υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία σχέση με τις προοδευτικές πολιτικές, με τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των απλών ανθρώπων. Το πραγματικό μέτωπο που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας, είναι μέτωπο με τους ακροδεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές...»

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες υποστήριξε: «Δεν πρόκειται να μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις συντηρητικές πολιτικές που ασκεί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία» και τόνισε ότι «ένα είναι το μεγάλο δίλημμα σήμερα: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες».

Αν σου άρεσε κάνε