Υψηλοί τόνοι από Τσίπρα κατά Μητσοτάκη

Υψηλοί τόνοι από Τσίπρα κατά Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:29 Δημιουργία 13/04/19, 15:08

«Δεν ξέρω αν με τον Ζόραν Ζάεφ πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, πάντως, αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας.

«Ο Κ. Μητσοτάκης συνεχώς καταστροφολογεί, προέβλεπε όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταστροφή της οικονομίας, ενώ στηρίζει την επιχειρηματολογία του στο ψέμα» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία.

Καταλόγισε στη ΝΔ και τον πρόεδρό της, ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα και επιτέθηκε στους «χορηγούς του», όπως είπε, και στα ΜΜΕ που αναπαράγουν τοξική προπαγάνδα και ψεύτικες ειδήσεις.

«Δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τήρησε τις δεσμεύσεις του: "Είπαμε στον ελληνικό λαό το Σεπτέμβρη του 2015, θα ματώσουμε αλλά θα βγούμε από τα μνημόνια οριστικά με τη κοινωνία όρθια, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Την δέσμευση μας τη τηρήσαμε. Και την τηρήσαμε με 10 μονάδες μείωση της ανεργίας, με επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, με μείωση της αδήλωτης εργασίας, με προστασία της πρώτης κατοικίας, με αύξηση των επιδομάτων κοινωνικής προστασίας, για το παιδί για τη κατοικία για τους άνεργους για τα χαμηλά εισοδήματα, με στήριξη της παιδείας και της υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στο σύστημα Υγείας". Συμπυκνώνοντας ανέφερε "Δεν ξέρω αν θα πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης με τον Ζάεφ για τις Πρέσπες, αλλά είμαι βέβαιος ότι στον κ. Μητσοτάκη αξίζει το Νόμπελ της καταστροφολογίας και των αστοχότερων προβλέψεων για την οικονομία".

Έκανε εκτεταμένη αναφορά στο σκάνδαλο Novartis επιμένοντας ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο: "Εμείς δεν είμαστε δικαστές, για αυτό και επιστρέψαμε την υπόθεση στην δικαιοσύνη και δεν απειλούμε με ειδικά δικαστήρια, όπως με θρασύτητα απειλούν εμάς, δείχνοντας ρεβανσισμό και εκδικητικότητα... Πράγματι είναι τεράστιο διαχρονικό σκάνδαλο η υπερτιμολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα. Πάνω από 30 δισεκ. από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα, λένε οι ειδικοί".

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν δεν γνώριζαν την συγκεκριμένη και άλλες σπατάλες "όταν έφθασε το έλλειμμα να είναι 15% στο τέλος της διακυβέρνησης Καραμανλή".

Κατηγόρησε για νομικούς ακροβατισμούς τους κ.κ. Βενιζέλο και Αθανασίου "για να δικαιολογήσουν τη θεάρεστη, νόμιμη, ηθική, και κυρίως παραγραμμένη μίζα. Είναι η γραμμή της παραγραφής που υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης". Ειδικά για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι "μπορεί να επιχειρηματολογεί για όλα και τα αντίθετά τους: μπορεί να επιχειρηματολογεί εξίσου ότι έξω έχει κρύο ή ότι έξω έχει ζέστη και 35 βαθμούς”.

Γενικεύοντας και συνδέοντας την στάση της αντιπολίτευσης με τις προσεχείς εκλογές είπε: "Δηλαδή τι μας λένε: Ψηφίστε ΝΔ, και ΚΙΝΑΛ, για να μην υπάρξει κάθαρση για το σκάνδαλο της Novartis. Για να μπει στο αρχείο το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Για να χαριστούν τα θηριώδη χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να αποδοθούν αθώοι στην κοινωνία όσοι τη ρήμαξαν, την ταπείνωσαν, την κατακερμάτισαν. Όχι μόνο αθώοι. Αλλά και κατήγοροι, και τιμωροί, και δήμιοι".

Κλείνοντας επικαλέστηκε "έναν παλιό αγωνιστή που έλεγε κάποτε ότι στις εκλογές, για να κερδίσουν οι προοδευτικές δυνάμεις ψήφους, πρέπει να κερδίσουν καρδιές. Και μυαλά. Και για να κερδίσουμε καρδιές, και μυαλά, να διώξουμε τον φόβο που σπέρνει η Δεξιά και τα τοξικά ΜΜΕ να συνεγείρουμε για άλλη μια φορά τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας, που θέλουν μια Ελλάδα της δημοκρατίας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης".

Αν σου άρεσε κάνε