Αιχμές Σκουρλέτη για Πετσίτη: Nα διερευνηθούν τα σκάνδαλα

Αιχμές Σκουρλέτη για Πετσίτη: Nα διερευνηθούν τα σκάνδαλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:20 Δημιουργία 13/04/19, 14:17

Υπάρχει λαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν τα σκάνδαλα τονίζει με αφορμή τη Novartis ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι η κριτική που ασκούν τώρα κάποιοι στη Δικαιοσύνη τους εκθέτει.

«Κατηγορούν τη Δικαιοσύνη για σκευωρία και βγαίνουν επιθετικά απέναντι στη Δικαιοσύνη επειδή αυτή κάνει τη δουλειά της».

Όσον αφορά στην αύξηση της πόλωσης και την έντονη σκανδαλολογία, υποστήριξε μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ότι «η κίτρινη σκανδαλολογία δεν βοηθάει. Η διερεύνηση πραγματικών υποθέσεων που αφορούν σε σκάνδαλα, νομίζω ότι είναι και λαϊκή απαίτηση και βοηθάει. Μια από τις αιτίες που χρεοκόπησε αυτή η χώρα και ο κόσμος υπέστη τα πάνδεινα είναι αυτές οι πραγματικές υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς. Κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, υπερκοστολογήσεις, μίζες, λογαριασμοί στο εξωτερικό. Άρα είναι απολύτως αναγκαίο και να θωρακιστεί θεσμικά η δημοκρατία μας και να περιορίζονται τέτοιου είδους πρακτικές».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Πετσίτη και ζητώντας τη διαλεύκανσή της σημείωσε:

«Σίγουρα τον έχει πάρει κάπου το μάτι μου. Γνωρίζω αυτό που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν από την Καισαριανή. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι προς εξέταση. Εγώ καταλαβαίνω τις ευαισθησίες του κόσμου που επειδή έχει περάσει όλα τα προηγούμενα, όταν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκιά τέτοιων πρακτικών, να θέλει να δοθούν απαντήσεις. Αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι κατέχουμε δημόσια αξιώματα. Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι είναι σε θετική κατεύθυνση οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης που θέλουν να διευκολύνουν την οποιαδήποτε συζήτηση».

Αναφερόμενος στην Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι συνιστά απάντηση στην άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στη ανάγκη να κατατεθεί μια εναλλακτική πρόταση σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να εγκαταλειφθούν οι πολιτικές της ακραίας λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού.

Για τα πολιτικά πρόσωπα που πλαισιώνουν τη συμμαχία και τον ρόλο τους στο παρελθόν, τονίζει ότι η κρίση μας έκανε όλους να βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, ενώ στην ερώτηση για τη συμμετοχή του Στέφανου Τζουμάκα διευκρίνισε ότι «ο Στέφανος Τζουμάκας έχει βγει από το πολιτικό προσκήνιο εδώ και δέκα χρόνια, ασκώντας μια κριτική στο κόμμα του. Τέτοιες περιπτώσεις δεν τις βάζουμε στην πρώτη γραμμή αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι έχουν επαναδιατυπώσει τις θέσεις τους σε μια σειρά από ζητήματα. Τα πράγματα δεν είναι στατικά στην πολιτική. Αν ήταν στατικά, θα μιλούσατε τώρα με το γραμματέα ενός κόμματος του 3%».

Σχολιάζοντας, τέλος, το θέμα της φωτογράφισης του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, επεσήμανε: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα το γεγονός, ελπίζω ακόμα και τώρα να ήταν μια αστοχία της στιγμής. Άλλο η ανεκτικότητα της δημοκρατίας και άλλο να συναγελάζεσαι με του υμνητές των Ναζί. Ασφαλώς και πρέπει να υψώσουμε ένα ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό τείχος «αποκλεισμού» απέναντι στο φασισμό. Ας ήμαστε προσεκτικοί».

Αν σου άρεσε κάνε