Αντιδράσεις για την τοποθέτηση Μειμαράκη υπέρ Τσίπρα

Αντιδράσεις για την τοποθέτηση Μειμαράκη υπέρ Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:43 Δημιουργία 15/04/19, 10:37

Αρνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι η πρόταση να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης σε Έλληνα πρωθυπουργό αποτελεί τιμή για την χώρα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πρόταση 33 ευρωβουλευτών από να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε, ότι η δημοσιοποίηση της πρότασης «εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είπε ότι «η ΝΔ έχει αναλύσει εκτενώς τη θέση της κι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Βουκουρεστίου. Η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε επισπεύδουσα χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Λειτούργησε μονομερώς, χωρίς να επιδιώξει εθνική συνεννόηση που ήταν και η απαίτηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αν σου άρεσε κάνε