Μητσοτάκης στο Bloomberg: Οι αγορές «βλέπουν» την πολιτική αλλαγή που πλησιάζει

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Οι αγορές «βλέπουν» την πολιτική αλλαγή που πλησιάζει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:37 Δημιουργία 15/04/19, 11:31

«Οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εθνικές εκλογές», δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg.

Η δήλωση περιλαμβάνεται σε άρθρο γνώμης του συνιδρυτή του Bloomberg Μάθιου Γουίνκλερ, ο οποίος σημειώνει ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον κ. Μητσοτάκη ως τον πιθανότερο επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Εν αντιθέσει με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιγράφεται ως ο «καταλύτης» των πιο μαύρων προβλέψεων ότι η Ελλάδα θα εγκατέλειπε το ευρώ το 2015.

Ο κ. Γούινκλερ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι οι επενδυτές έδειξαν ψυχραιμία δεδομένων των περιστάσεων το καλοκαίρι του 2015 καθώς γνώριζαν ότι οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τους Ελληνες να επιθυμούν την παραμονή στο κοινό νόμισμα.

Το άρθρο σημειώνει ότι οι επενδυτές αγόρασαν τον περασμένο μήνα δεκαετή ελληνικά ομόλογα 2,5 δισ. ευρώ στην πρώτη τέτοια έκδοση τίτλων εδώ και εννέα χρόνια καθιστώντας έτσι το ελληνικό χρέος το πιο επίζηλο στον κόσμο».

Αν σου άρεσε κάνε