Υποχώρηση της Παπανάτσιου για τα αυθαίρετα σε αιγιαλούς

Υποχώρηση της Παπανάτσιου για τα αυθαίρετα σε αιγιαλούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:58 Δημιουργία 15/04/19, 17:54

Πλήγμα για την κυβέρνηση σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου να αναγκάζεται να αποσύρει διατάξεις για την διάσωση αυθαιρέτων σε αιγιαλό που περιελάμβανε το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα.

Η υποχώρηση ήρθε μετά από την έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου η οποία επεσήμανε ότι η διάσωση αυθαιρέτων δεν είναι συμβατή με τα άρθρα του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων η Κατερίνα Παπανάτσιου απέσυρε τη ρύθμιση η οποία όριζε ότι «μπορεί να εξαιρούνται από την κατεδάφιση, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική η ειδική διάταξη με απόφαση του υπουργού οικονομικών έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011 αν αφορούν έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφάλειας, έργα εθνικής σημασίας, έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ».

Παράλληλα διαγράφηκαν σωρεία αναφορών σε «εξαίρεση από κατεδάφιση» με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι η απόσυρση των επίμαχων ρυθμίσεων θα διασώσει το νομοσχέδιο από πιθανή κατάπτωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ταυτόχρονα και πάλι μέσω νομοτεχνικών βελτιώσεων και με τη διευκρίνιση ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν αδειοδοτεί επήλθε νέα αλλαγή με την οποία η φράση «αδειοδότησης» αντικαθίσταται από τη φράση παραχώρηση χρήσης.

Αν σου άρεσε κάνε