Νέα πανηγύρια Τσίπρα για το... φευγιό του ΔΝΤ

Νέα πανηγύρια Τσίπρα για το... φευγιό του ΔΝΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:17 Δημιουργία 16/04/19, 14:49

Σε κεντρικό προεκλογικό μήνυμα φαίνεται πως θέλει να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, με τον πρωθυπουργό να δίνει έμφαση στο θέμα της αποχώρησης του Ταμείου από την Ελλάδα, όπως τόνισε ο ίδιος στην ομιλία του Λαϊκή Συνέλευση του Βελβεντού Κοζάνης, όπου πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία από το πρωί της Τρίτης.

Σχετικά με το ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «φεύγουν πάνω από το κεφάλι μας αυτοί οι οποίοι έπαιρναν αποφάσεις λάθος τις περισσότερες φορές, το ΔΝΤ, και είμαστε πια σε θέση να χαράξουμε ένα δρόμο, με επίγνωση όμως των δυσκολιών, διότι το πάθημα μας έχει γίνει μάθημα. Είμαστε όμως σε θέση να ορίζουμε εμείς το μέλλον μας. Να ξέρουμε εμείς ποιος είναι ο τρόπος για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα και τη χρεοκοπία, αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουμε και τους πιο αδύναμους, να στηρίξουμε τη μεσαία τάξη».

«Σήμερα έχουμε τη βεβαιότητα να πούμε ότι χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού η Ελλάδα βρίσκεται σε μια διαφορετική θέση από αυτήν που βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός Μνημονίων. Χθες υπήρξε και μια εξαιρετικά θετική απόφαση. Όχι μόνο εκτός Μνημονίων αλλά και αυτοί που μας εξανάγκασαν, κάνοντας ότι τα γνωρίζουν όλα, να οδηγηθούμε σε λάθος αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, που ήταν η σκληρότερη που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ευρώπη,

αλλά και λάθος όσον αφορά στα αποτελέσματα. Δεν υπήρξε άλλη χώρα στην ιστορία του ΔΝΤ που να είναι οκτώ χρόνια σε πρόγραμμα. Αυτά τα αποτελέσματα είχαν οι αποφάσεις κάποιων τεχνοκρατών που έπαιρναν αποφάσεις, αυτοί έναντι των εκλεγμένων κυβερνήσεων. Αυτά όμως όλα είναι πια παρελθόν. Διότι η χώρα έχει πια την κεφαλαιακή επάρκεια, τη ρευστότητα για να μπορεί να βγαίνει στις αγορές και να δανείζεται» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Αν σου άρεσε κάνε