Επίσημη επίσκεψη Κατρούγκαλου στο Παρίσι την Τετάρτη

Επίσημη επίσκεψη Κατρούγκαλου στο Παρίσι την Τετάρτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:20 Δημιουργία 16/04/19, 16:18

Στο Παρίσι θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και οι διαβουλεύσεις θα περιστραφούν γύρω από ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων της κατάστασης στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών περιλαμβάνονται, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του Brexit, σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 10ης Απριλίου, οι επικείμενες ευρωεκλογές, καθώς και ειδικότερα ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος όπως πτυχές ευρωπαϊκής ασφάλειας, μετανάστευση και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης συνομιλίες με την νέα υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, ενώ θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Γαλλίας, Εμμανουήλ.

Αν σου άρεσε κάνε