Μετά από το Πάσχα το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις στη Βουλή;

Μετά από το Πάσχα το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις στη Βουλή;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:35 Δημιουργία 16/04/19, 16:32

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο καθυστέρησης του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στη Βουλή, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι πιθανό το μέτρο να ψηφιστεί μετά από τις διακοπές του Πάσχα.

Με βάση τον προγραμματισμό, στις επόμενες 9 ημέρες θα έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια.

Το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνει μία σειρά διατάξεων από τον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι ρυθμίσεις για τον αιγιαλό ψηφίστηκε χθες .

Σήμερα πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, ενώ αύριο, Τετάρτη, στις δύο το μεσημέρι θα γίνει ψηφοφορία για την τροπολογία με θέμα «τροποποίηση - συμπλήρωση παραχώρησης για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος».

Την Πέμπτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ρυθμίζει γενικότερα θέματα, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα εισάγεται στην Ολομέλεια νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Παιδείας για το νέο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια το οποίο θα ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές το αργότερο μέχρι την μεγάλη Τετάρτη.

Αύριο επίσης, η Ολομέλεια συζητά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και το βράδυ θα ψηφίσει την πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Στη συζήτηση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ η ψηφοφορία θα γίνει δι' εγέρσεως.

Την Παρασκευή θα συζητηθούν αιτήματα για άρση ασυλίας, ανάμεσα στα οποία του Ανδρέα Λοβέρδου για τη Novartis του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του Αδωνι Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση και του Πάνου Καμμένου μετά από μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη επίσης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αν σου άρεσε κάνε