Πως «απαντά» ο Μητσοτάκης στην παροχολογία του Τσίπρα

Πως «απαντά» ο Μητσοτάκης στην παροχολογία του Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:21 Δημιουργία 17/04/19, 08:12
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η αποδόμηση του πολιτικού προφίλ του πρωθυπουργού σε συνδυασμό με την υπενθύμιση του τι πραγματικά υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του 2015 και τι από αυτά τελικά υλοποίησε, είναι οι δύο βασικοί άξονες – απάντηση της ΝΔ στην προεκλογική τακτική του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετρά και την νέα υπόσχεση περί κατάργησης του ψηφισμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέτρου της μείωσης του αφορολογήτου, αναμένει έξαρση της παροχολογίας σε μια προσπάθεια μείωσης της διαφοράς, που χωρίζει το κόμμα του από εκείνο της Κουμουνδούρου.

Η εντολή που έδωσε χθες το πρωί, στο πλαίσιο της τακτικής συνάντησης που έχει με τους στενούς του συνεργάτες («πρωινός καφές»), είναι να δημοσκοπηθούν στοιχεία σε σχέση με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, να θυμίσουν τα «γαλάζια στελέχη» τους φόρους που επιβλήθηκαν την τελευταία 4ετία και παράλληλα να συγκρίνουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις Τσίπρα το 2015 με το κυβερνητικό έργο.

Αυτή την οδηγία υλοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία σε δηλώσεις της αφού επεσήμανε ότι «οι Έλληνες είδαν έναν πρωθυπουργό σκιά της σκιάς του», κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι είπε ψέματα και για τις παροχές και για τους φόρους. «Ο κ. Τσίπρας» - σημείωσε επιπλέον – « είπε ψέματα και για την ανάκαμψη της μεσαίας τάξης, καθώς το συνολικό ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε κατά 65% από το 2014 και ανέρχεται στα 223 εκατομμύρια, ενώ είχε το θράσος να μιλήσει και για επενδύσεις, απαριθμώντας πολλές από αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολεμήσει και τώρα καθυστερούν ή είναι επί χρόνια στον αέρα».

Ως προς το αφορολόγητο, η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι είναι μέτρο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ το προκάλεσε με την πολιτική του. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε», είπε η ίδια και υπενθύμισε ότι η ΝΔ το είχε καταψηφίσει. «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους, για να μη μειωθεί το αφορολόγητο, κατέληξε η εκπρόσωπος της ΝΔ. Τέλος , η κυρία Ζαχαράκη επεσήμανε ότι στην τηλεοπτική του συνέντευξη «ο πρωθυπουργός είπε και μία αλήθεια. Αποκάλυψε ότι είναι διάτρητος», σχολίασε δηκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, η ΝΔ σχεδιάζει να αξιοποιήσει το διαδίκτυο, προκειμένου να αναδείξει τις ανακρίβειες που προβάλλονται από την κυβερνητική πλευρά και ήδη ετοιμάζονται σχετικά spots, προκειμένου να καταστεί εμφανής η διαφορά μεταξύ των υποσχέσεων και των πεπραγμένων.

Η τακτική αυτή, που δεν απέχει και πολύ από την λεγόμενη «μαύρη διαφήμιση», θεωρείται πλέον αναγκαία από πολλά στελέχη της ΝΔ, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει – όπως υποστηρίζουν – να αλλοιώσει όχι μόνον τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε