Τα ηνία της προεκλογικής εκστρατείας παίρνει ο Τσίπρας

Τα ηνία της προεκλογικής εκστρατείας παίρνει ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:29 Δημιουργία 17/04/19, 09:22

Τη στιγμή που στην Κομουνδούρου πνέει άνεμος… ηττοπάθειας, ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει τα ηνία της προεκλογικής εκστρατείας και βγαίνει μπροστά. Ξεκινά εξορμήσεις ανά την Ελλάδα, ενώ συνάμα όλο και προσθέτει δεσμεύσεις στο καλάθι παροχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η τακτική της παροχολογίας ήταν και είναι το βασικό «όπλο», άλλωστε, που επιστράτευσε στο παρελθόν και επιστρατεύει και τώρα ο πρωθυπουργός, λίγα βήματα πριν την ευρωκάλπη και ενώ το «παράθυρο» των πρόωρων εθνικών εκλογών παραμένει ανοιχτό.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους, με τη ΝΔ να «απαντά» και με διαδικτυακό «πόλεμο», όπως αναφέρει το σημερινό ρεπορτάζ του Xrimaonline.gr, αποδομώντας το πολιτικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού, στο μεταξύ, έχει ήδη ξεκινήσει. Χθες, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Βελβεντό Κοζάνης, την Πέμπτη θα μεταβεί στην Καλαμάτα και το Σάββατο στην Πάτρα. Σημειώνεται δε ότι μετά από το ταξίδι- αστραπή στην Κίνα, αμέσως μετά το Πάσχα, θα περιοδεύσει στην Κρήτη.

Στο «ραντάρ» του θα βρεθεί και η Βόρεια Ελλάδα, όπου τα δημοσκοπικά του ποσοστά έχουν «καταρρεύσει», στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου σχεδόν έχουν προεξοφλήσει την ήττα της Αριστεράς.

Ενδεικτική η χθεσινή δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη από το βήμα της Βουλής: «Η ρύθμιση αυτή ( σ.σ ευνοϊκή ρύθμιση για επιχειρήσεις που έχουν εντοπιστεί με ανακριβή ή πλαστά τιμολόγια) είναι αναγκαία καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που ταλαιπωρούνται όχι από πλαστά τιμολόγια, αλλά από ανακριβή και δεν μπορούν να κλείσουν τα επενδυτικά προγράμματα. Εάν επιμείνετε, εγώ δεν έχω κανένα θέμα να την αποσύρω, αλλά να ξέρετε ότι αυτό το θέμα θα το βρείτε μπροστά σας», είπε ο ίδιος, απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Είχε προηγηθεί η… ατάκα Τσακαλώτου: «Η ΝΔ μας κατηγορεί ότι τους αφήνουμε καμένη γη είναι μια αστεία υπόθεση, τους αφήνουμε και αναδιαρθρωμένο χρέος».

Πίσω στα περί… παροχολογίας, το Οικονομικό επιτελείο στρώνει το έδαφος για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ωστόσο οι θεσμοί δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει, όπως λένε οι πληροφορίες.

Πάντως, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε τις προθέσεις του στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, τονίζοντας μάλιστα ότι μετά την επιστροφή του από την Κίνα, θα εκπονήσει από κοινού με τον κ. Τσακαλώτο, το σχέδιο για το πού θα κατευθυνθούν τα νέα μέτρα ενίσχυσης.

Αν σου άρεσε κάνε