Μητσοτάκης: Ανακόλουθος ο Τσίπρας και για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Μητσοτάκης: Ανακόλουθος ο Τσίπρας και για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:32 Δημιουργία 17/04/19, 18:16

Για ανακολουθία χρέωσε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα επί των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «η ΝΔ ήταν το κόμμα το οποίο από την αρχή χειρίστηκε με ευθύνη και ρεαλισμό αυτό το εξαιρετικά πολύπλοκο νομικά θέμα. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο είμαστε οι πρώτοι που ασχοληθήκαμε την ανάδειξη του θέματος» συμπλήρωσε.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και να επιχειρήσουμε να κρατήσουμε τη συζήτηση αυτή μακριά από πρόσκαιρες επικοινωνιακές επιδιώξεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει τελευταία η κυβέρνηση. Η συζήτηση αυτή λαμβάνει χώρα Απρίλιο του 2019 και το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί από το 2016. Δεν γίνεστε πιστευτοί όταν λέτε ότι η συζήτηση γίνεται σε ουδέτερο χρόνο» είπε.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική αναφορά στα α συμπεράσματα της επιτροπής Τζαβάρα, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «είναι τα μόνα και τα πληρέστερα που διαθέτει το ελληνικό κοινοβούλιο».

Ξέραμε και ξέρουμε ότι ο νομικός δρόμος προβλεπόταν και προβλέπεται να είναι εξ αντικειμένου δύσκολος, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η προηγούμενη επιτροπή της Βουλής δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο της, καθώς «ήρθαν οι κάλπες του 2015» αι προσέθεσε ότι «τα συμπεράσματά της είναι τα μόνα που διαθέτει το ελληνικό Κοινοβούλιο και τα υιοθέτησε από την επόμενη Επιτροπή που συστάθηκε από την κα. Κωνσταντοπούλου».

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση ότι «παρά τα μεγάλα λόγια, παρά τις θεατρικές κινήσεις ουσιαστικά απουσίασε αυτά τα 4 χρόνια από αυτή την εθνική προσπάθεια». «Δεν αφορά κάποια ελληνική διεκδίκηση. Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας τον Μάρτιο του 2015 στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ και πρόσθετε ότι είναι διμερές θέμα το οποίο έχει πρωτίστως ηθική σημασία. Απάντησε η κ. Μέρκελ με τις γνωστές θέσεις» ανέφερε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε επίσης ότι ειδικά η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου είναι σίγουρα νομικά ανοικτή και πολιτικά εφικτή, και τόνισε: «Και πρέπει να αποτελέσει και προτεραιότητά μας».

Προς το τέλος της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά στις ευρωεκλογές του Μαΐου, τονίζοντας πως «η συζήτηση επαναφέρει στη μνήμη την πιο σκοτεινή περίοδο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από την δημιουργία του πρώτου μορφώματος συνεργασίας ευρωπαϊκών χωρών ήταν ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να ξαναζήσει ανάλογη τραγωδία.

Η Ευρώπη θα αντέξει όπως άντεξε και η Παναγία των Παρισίων και θα ξαναχτιστεί με νέα υλικά. Και καλούμαστε κι εμείς όπως όλες οι γενιές να γράψουμε την δικιά μας ιστορία» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε