Εκλογές 2019: Αυξάνουν 30% το μπόνους των δικαστικών αντιπροσώπων!

Εκλογές 2019: Αυξάνουν 30% το μπόνους των δικαστικών αντιπροσώπων!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:43 Δημιουργία 18/04/19, 10:25

Σε νέα προεκλογικά «δώρα» προχωρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνοντας κατά 30% το μπόνους των δικαστικών υπαλλήλων, που θα συμμετάσχουν στην καταμέτρηση των ψήφων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ανέλαβαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας που αφορά τις επερχόμενες ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων αναμένεται να αυξηθούν κατά 30%, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακόμη, τονίζεται στη συνέχεια, λόγω «των αυξημένων αναγκών και προκειμένου η εκλογική διαδικασία να κυλήσει απρόσκοπτα, για τους εκλογείς, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και για τις εφορευτικές επιτροπές, αποφασίστηκε ότι στα εκλογικά τμήματα των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, οι εφορευτικές επιτροπές θα ενισχυθούν με δύο γραμματείς».

Παράλληλα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκδοθεί εγκύκλιος σχετικά με τον τρόπο διευκόλυνσης της τήρησης των πρακτικών και άλλων παραμέτρων κατά τις προσεχείς εκλογές.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει «εκπονηθεί σχέδιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων κατά την παράδοση των εκλογικών σάκων και πρακτικών μετά τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας στα μεγάλα πρωτοδικεία της χώρας, ενώ για τη διευκόλυνση των δικαστικών υπαλλήλων στο στάδιο πριν, κατά και μετά την εκλογική διαδικασία έχει για πρώτη φορά ληφθεί πρόνοια για την αξιοποίηση σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος και στα 63 πρωτοδικεία της χώρας».

Αν σου άρεσε κάνε