Λοβέρδος: Δεν κάνω χρήση της βουλευτικής ασυλίας

Λοβέρδος: Δεν κάνω χρήση της βουλευτικής ασυλίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:38 Δημιουργία 18/04/19, 12:14

Όπως είχε δηλώσει και την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν πρόκειται να κάνει χρήση της βουλευτικής του ασυλίας για την υπόθεση Novartis, όπως τόνισε την Πέμπτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η διαδικασία ακρόασης του Ανδρέα Λοβέρδου δεν ξεπέρασε το 1,5 λεπτό, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας που έχει αντικείμενο την άρση ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και τις προηγούμενες ημέρες, είπε και σήμερα ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση ούτε του άρθρου 62 (βουλευτική ασυλία) ούτε του άρθρου 86 του Συντάγματος (ευθύνη υπουργών), ήτοι επιθυμεί η Βουλή να αποφασίσει την άρση ασυλίας του.

«Για να αποκαλυφθεί όλη η σκευωρία σε βάρος μου», είπε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, σημειώνοντας ότι δεν θα ακολουθήσει την οδό που έχουν ακολουθήσει άλλοι υπουργοί όταν ζήτησαν να αντιμετωπιστούν με τις διατάξεις περί άρσης της βουλευτικής ασυλίας καίτοι ασκούν κυβερνητικά καθήκοντα.

Αν σου άρεσε κάνε