Με «θετική ατζέντα» κόντρα στη σκανδαλολογία ο Κ. Μητσοτάκης

Με «θετική ατζέντα» κόντρα στη σκανδαλολογία ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:29 Δημιουργία 19/04/19, 08:26
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την ώρα που η σκανδαλολογία παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά τις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη, το σχόλιο της ΝΔ και τα ερωτήματα που τέθηκαν προς τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την σκληρή απάντηση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στη «θετική ατζέντα», εκτιμώντας ότι με αυτά τα επιχειρήματα ο ίδιος θα κερδίσει όχι μόνο τη μάχη των ευρωεκλογών αλλά και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, οποτεδήποτε κι αν αυτές γίνουν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει μέχρι τέλους να μείνει μακριά από τη φθορά, στην οποία στοχεύει ο Αλέξης Τσίπρα ανασύροντας ζητήματα από το παρελθόν, καθώς ο ίδιος δεν έχει ανάγκη να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματός του, εξάλλου το σχετικό ποσοστό αγγίζει ήδη το 90%.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο από χθες, έφερε ως παράδειγμα τη μεγαλόνησο για τη δημόσια οικονομία. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που ο ίδιος επικαλέστηκε την αντίδραση των Κυπρίων στα μνημόνια και την έξοδο από αυτά.

Το πρώτο ραντεβού ήταν με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος τον καλωσόρισε, λέγοντας ότι στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη βλέπει το μέλλον της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από την πλευρά του, σημείωσε πως στόχος των ευρωεκλογών είναι να ενισχυθεί η δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απέναντι στον άκρατο λαϊκισμό. «Είμαι εδώ» - πρόσθεσε – «για να πάρω μαθήματα από την επιτυχία της Κύπρου να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά. Η Κύπρος πέτυχε αυτό, το οποίο δεν έχουμε πετύχει ακόμη στην Ελλάδα. Δηλαδή να μπορέσει να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξεως του 4%” και αυτός είναι ο στόχος της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στις εθνικές εκλογές , τονίζοντας ότι «για εμάς το 2019 θα είναι ένα κρίσιμο έτος. Δεν είναι μόνο έτος ευρωεκλογών, είναι και έτος εθνικών εκλογών, οι οποίες θα λάβουν χώρα το αργότερο τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Και πιστεύω ότι θα είναι μια ευκαιρία και για την πατρίδα μας για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια τολμηρή φυγή στο μέλλον, για μια άλλη πολιτική που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και που θα επιτρέψει, επιτέλους, στην Ελλάδα να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς προς το μέλλον».

Αν σου άρεσε κάνε