Το στίγμα της δεύτερης προεκλογικής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Το στίγμα της δεύτερης προεκλογικής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:07 Δημιουργία 20/04/19, 21:15

Το στίγμα του αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της προεκλογικής περιόδου «έδωσε» ο πρωθυπουργός από την Πάτρα, που συνοψίζεται στην εναλλαγή ενός «φουσκωμένου» απολογισμού των έργων της κυβέρνησής του και τη στοχοποίηση όσο περισσότερων προσώπων της ΝΔ θεωρεί ότι μπορεί να «χτυπήσει».

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά σήμερα, μετά από τόσες μεγάλες δυσκολίες, η χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο» είπε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Πάτρα, στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα, στην Περιβόλα.

«Πριν τέσσερα χρόνια παραλάβαμε μια χώρα με 4.000.000 πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1.500.000 ανέργους, με άδεια ταμεία και με απώλεια 25% του ΑΕΠ της. Νοσοκομεία που μας έκλειναν τις πόρτες με εντολή Σαμαρά. Νοσοκομεία με πέντε ευρώ εισιτήριο με εντολή Γεωργιάδη» σημείωσε. «Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που ναρκοθέτησαν το μονοπάτι της εξόδου, με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και σε κάθε στροφή της διαπραγμάτευσης, έπαιρναν προκλητικά το μέρος των πιστωτών» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα δεν ξαναγυρίζει στο καθεστώς της χρεοκοπίας, της κοινωνικής ισοπέδωσης, της φτώχειας, της ανθρωπιστικής κρίσης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είναι χαρά μου να είμαι στην Πάτρα του Νίκου Τεμπονέρα. Τους αφήνουμε να γεμίζουν τα τηλεοπτικά τους στούντιο με σκουπίδια. Εμάς μας αρκεί που γεμίζουμε γήπεδα στο Γαλάτσι, στην Καλαμάτα» δήλωσε κ. Τσίπρας.

«Έχουν το θράσος σήμερα να μιλάνε αυτοί για πολιτική αλλαγή. Μην γελιέστε όμως: Ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν επιδιώκουν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αλλά μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής» υποστήριξε.

«Θέλουν να αλλάξουν τον προορισμό, τους παραλήπτες, την κατεύθυνση, τον κοινωνικό προσανατολισμό. Θέλουν πισωγύρισμα. Θέλουν επιστροφή στο χθες» υπογράμμισε, τονίζοντας: «Ας το καταλάβει καλά, πίσω δεν γυρίζουμε, ποτέ ξανά».

«Αντιμετωπίσαμε τη γενικευμένη ανθρωπιστική κρίση. Διαθέσαμε 3 δισεκ. σε πολιτικές κοινωνικής προστασίας. Στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση, την πολιτική για το παιδί και την παιδική φτώχεια, στα σχολικά γεύματα. Ανασυγκροτήσαμε το κοινωνικό κράτος από τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τα μνημόνια» απαρίθμησε ο πρωθυπουργός.

«Ανοίξαμε ξανά τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, εκείνους που είχε αποκλείσει το παλιό σύστημα» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βάλαμε τέλος στο αίσχος της εργασιακής ζούγκλας. Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με σκληρές προσπάθειες. Καταπολεμήσαμε την αδήλωτη εργασία, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέους, μια ρατσιστική διάκριση. Με σύγκρουση, όχι μόνο με τους δανειστές, αλλά και στο εσωτερικό με τους εργοδότες, με τον ΣΕΒ. Δημιουργώντας πάνω από 350.000 νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει τη δική μας πολιτική μεροληψίας υπέρ των πολλών, με μια πολιτική μεροληψίας υπέρ των ελίτ. Υπέρ των "αρίστων", των offshore, των κουμπάρων και των φίλων. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που τη λεηλάτησαν και τη χρεοκόπησαν» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον πρωθυπουργό, «ο κ. Μητσοτάκης και η αντιπολίτευση, που μιλά σήμερα και για αλλαγή, πάλεψε σκληρά, για να μην έρθει η πραγματική αλλαγή του τέλους των μνημονίων στις 21 Αυγούστου του 2018. Πάλεψαν σκληρά για να μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων.

Σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζε την καταστροφή και την κατάρρευση. Μία ήταν ο κόφτης, μία η πιστοληπτική γραμμή, το τέταρτο μνημόνιο, μία οι περικοπές στις συντάξεις, που τις είχαν δεδομένες. Και μία ο αποκλεισμός από τις αγορές» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε