Αποκλείει συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις

Αποκλείει συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:51 Δημιουργία 21/04/19, 10:46

Τη σιγουριά του για επικράτηση της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές καθώς και την άρνηση για συνεργασία του κόμματος με το ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ.

Ο ίδιος θεωρεί ότι στην περίπτωση που στις ευρωεκλογές το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, τότε είναι αναπόφευκτο να γίνουν άμεσα εκλογές.

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι «συνταγματικά μπορεί να μην είναι υποχρεωμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή, γιατί έχει αφαιρεθεί πια από το Σύνταγμα η δυσαρμονία, πολιτικά όμως ο πρωθυπουργός θα είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών».

Κληθείς να σχολιάσει το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και θα βγάλει τη χώρα και από το ΔΝΤ ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ακατανόητα για τους ψηφοφόρους» και «το τι λέει το ΔΝΤ και τι λέει ο Τσίπρας είναι ψιλά γράμματα για τους ψηφοφόρους», ωστόσο χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την πτώση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας σχολιάζοντας: «Είμαι εξαιρετικά υπέρ και πάρα πολύ ευτυχής που πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας. Πιστεύω, χωρίς να είναι ο μοναδικός λόγος αλλά είναι κυρίαρχος λόγος αυτός, ότι παίζει ρόλο η υπεύθυνη στάση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη και το γεγονός ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις».

Ερωτηθείς για τη μείωση του αφορολογήτου και για το αν μπορεί η Ν.Δ. να δεσμευτεί ότι δεν θα το μειώσει, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει στη συνέντευξή του ότι «ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Είπε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο δεν έχει παρά να φέρει αύριο νόμο στη Βουλή να καταργήσει το δικό του νόμο».

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τη στάση της Ν.Δ. γύρω από το θέμα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος υπογραμμίζει: «Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όλα τα αναδρομικά είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν... Λέμε, όμως, ότι με την προοπτική ανόδου στην ελληνική οικονομία οι συνταξιούχοι που αδικήθηκαν, κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να δουν να διορθώνονται οι αδικίες».

Τέλος, σχολιάζοντας τα περί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει κατηγορηματικά: «Τέτοιου είδους συνασπισμός δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με σύσσωμη τη Ν.Δ. ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Η Ν.Δ. δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα».

Αν σου άρεσε κάνε