Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές είναι το «πρώτο ημίχρονο» - Εθνικές τον Ιούνιο

Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές είναι το «πρώτο ημίχρονο» - Εθνικές τον Ιούνιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:36 Δημιουργία 22/04/19, 09:27
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με την φράση «το βραδύ των εκλογών το μήνυμα θα είναι απολύτως σαφές και δεν θα χρειαστεί ούτε αναλύσεις ούτε διευκρινίσεις», απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν τον ρωτούν οι στενοί του συνεργάτες σχετικά με τον πήχη των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η διαφορά, που έχει το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι τέτοια, που όλοι θα αντιληφθούν αμέσως το ποιοι είναι οι νικητές και ποιοι οι ηττημένοι της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με τους επιτελείς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του βράδυ της 26ης Μαΐου το αίτημα για την άμεση διενέργεια και των εθνικών εκλογών θα είναι κυρίαρχο και αυτό ακριβώς θα διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης με την δήλωση του.

Για τη ΝΔ, εφόσον επιβεβαιωθεί η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ (κάτι που φαίνεται από όλες τις δημοσκοπήσεις), η χώρα θα μπει σε μια ουσιαστική περίοδο ακυβερνησίας, με τον κ. Τσίπρα να είναι σε αποδρομή, την δημόσια διοίκηση να παραλύει και τις αγορές να παρακολουθούν ανήσυχες τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Αυτούς τους κινδύνους θα επισημάνει ο κ. Μητσοτάκης και θα ζητήσει την διενέργεια εκλογών μέσα στον Ιούνιο.

Ανεξάρτητα από την απάντηση που θα δώσει ο πρωθυπουργός εκείνη τη νύχτα, η χώρα θα βρεθεί ήδη σε μια νέα προεκλογική περίοδο, με την πόλωση να συνεχίζεται και με τις οποιεσδήποτε αποφάσεις να παραπέμπονται για το μέλλον.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές, ως «το πρώτο ημίχρονο» και από την Λειβαδιά, όπου περιόδευσε το Σαββατοκύριακο, αναφέρθηκε και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας το εξής: «Από Κουρουμπλή, Κουντουρά και Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος». «Από τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές κάλπες θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να μην στείλουν μόνο μήνυμα αποδοκιμασίας στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μήνυμα για ισχυρή ΝΔ.

« Η μητέρα των μαχών είναι οι εθνικές εκλογές, καθώς θα κριθεί εάν οι ζωές των πολιτών θα γίνουν καλύτερες και εάν θα σταματήσει η πορεία φθοράς, παρακμής, διχασμού, φόρων και ανασφάλειας», κατέληξε.

Η μετωπική επίθεση στον πρωθυπουργό (πρόκειται για στρατηγική επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις κάλπες)από τον πρόεδρο της ΝΔ κλιμακώθηκε με την εξής φράση: «Ψέματα, φόροι και Μακεδονία, γι΄ αυτά θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα... Σας εξαπάτησε, σας φτώχυνε, σας περιφρόνησε και δίχασε...».

Αν σου άρεσε κάνε