«Μπαρούτι» μύρισε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

«Μπαρούτι» μύρισε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:37 Δημιουργία 22/04/19, 12:25

«Μπαρούτι» μύρισε στη Βουλή με την έναρξη της συζήτησης για το νομοσχέδιο-μαμούθ στην Παιδεία, καθώς στελέχη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη της για ακόμη μία φορά.

«Ανοίγοντας» τη συζήτηση στην Ολομέλεια, αφότου το σχετικό ν/σ κατατέθηκε στη Βουλή τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας σε ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος: «αν δεν μπορείτε να διαβάσετε 1.200 σελίδες σε λίγες ώρες, να σας στείλουμε βοηθούς».

Η αντίδραση ήταν άμεση και έντονη από τους κκ. Χατζηδάκη και Κικίλια της ΝΔ.

Από την πλευρά του, μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας διαμαρτυρήθηκε ξανά για την επιλογή της κυβέρνησης να φέρνει με διαδικασίες εξπρές τη Βουλή ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο για την Παιδεία.

«Ευτελίζετε την κοινοβουλευτική διαδικασία, να γίνει λέσχη ψηφισμάτων η Βουλή έτσι όπως το πάτε, στραγγαλίζεται ο διάλογος, δεν σας ενδιαφέρει ο διάλογος. Απλά κυρώνεται με τους πρόθυμους της πλειοψηφίας τα νομοσχέδια», είπε ο κ. Τζαβάρας.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, καταδικάζοντας το γεγονός πως η κυβέρνηση φέρνει τόσο σημαντικές αλλαγές για την Παιδεία, ενώ τα σχολεία είναι κλειστά.

Αν σου άρεσε κάνε