Πανηγυρικοί τόνοι από τον Τσίπρα για την Προοδευτική Συμμαχία

Πανηγυρικοί τόνοι από τον Τσίπρα για την Προοδευτική Συμμαχία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:26 Δημιουργία 22/04/19, 20:25

Με πανηγυρικό ύφος θέλησε ο Αλέξης Τσίπρας να «πουλήσει» τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις από την κεντροαριστερά στην «ομπρέλα» της Προοδευτικής Συμμαχίας, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στην παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στο ΣΕΦ, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η ανταπόκριση και αυτός ο ενθουσιασμός θυμίζουν σε όλους εμάς τις μέρες του 2015 και πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μήνυμα ότι ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας έχει πεισμώσει και συσπειρώνεται στην Προοδευτική Συμμαχία».

Ακόμα, δήλωσε ότι «ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας έχει πεισμώσει από τη φαιά προπαγάνδα, τις ψεύτικες ειδήσεις και την αλαζονεία τους».

Κάνοντας επίθεση στη ΝΔ και σε μερίδα των media, ο κ. Τσίπρας είπε πως «όσο οι άλλοι θα γεμίζουν εφημερίδες με fake news και συκοφαντίες τόσο ο κόσμος ο προοδευτικός της χώρας μας που έχει πεισμώσει από τη φαιά προπαγάνδα, τις ψεύτικες ειδήσεις και την αλαζονεία τους, θα γεμίζει στάδια.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «μη βιάζεστε ορισμένοι να κάνετε τη προσδοκία σας τετελεσμένο γεγονός, διότι την Κυριακή που μας έρχεται, που εδώ στην Ελλάδα θα σουβλίζουμε το αρνί, θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τις εθνικές εκλογές στην Ισπανία, που ο ευρωπαϊκός Νότος θα αποδείξει ότι παραμένει και θα παραμείνει το προπύργιο, η καρδιά της δημοκρατικής Ευρώπης, με τον Πέδρο Σάντζες αλλά και τους Ποδέμος που θα τους χαλάσουν τα σχέδια της δεξιάς και της ακροδεξιάς, που επιθυμούν μάλιστα να συγκυβερνήσουν».

Πρόσθεσε ότι θετικές ειδήσεις για τις προοδευτικές δυνάμεις αναμένεται να έχουμε και στο Βορά, στη Φιλανδία και στη Δανία και αν οι ευρωπαϊκές κάλπες στηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θετικές ειδήσεις θα έρθουν και από τη Βρετανία, με τη νίκη των εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο ίδιος, δήλωσε πως «στόχος μας σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ένα καλό σκορ, αλλά είναι να φέρουμε ξανά τη νίκη για τις προοδευτικές δυνάμεις, την Προοδευτική Συμμαχία, τον ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει σύνθημα ότι δεν θα γυρίσει πίσω η χώρα, γιατί μονάχα ο ελληνικός λαός είναι αρμόδιος να αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσει πίσω η χώρα».

«Σηκώνοντας» την επίθεση κατά της ΝΔ για τα περί περικοπών στο δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «ξέφυγε στον κ.Μητσοτάκη ότι θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων και το επιτελείο του τον έβαλε να τα μαζέψει.

Έτσι τους έχουν ξεφύγει και τόσα άλλα. Έχω την αίσθηση ότι είναι ο πρώτος υποψήφιος πρωθυπουργός που δεν υπόσχεται αλλά απειλεί την ελληνική κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός απήθυνε αίτημα για τηλεοπτικό ντιμπέιτ στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «έχω να προτείνω στον κ.Μητσοτάκη, να έρθει στο στούντιο όταν θα είμαι κι εγώ εκεί. Η αντιπαράθεση δεν μπορεί να γίνεται με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα. Ελπίζω αυτή την φορά να μην κρυφτεί».

Είπε ότι αναφορικά με τη χώρα μας στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις πολύ μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, όλα τα «πολλά, τα δίκαια που έγιναν πράξη», αλλά, όπως πρόσθεσε δηκτικά, και οι προγραμματικές θέσεις «που προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του αλλά δεν το καταφέρνουν, τους ξεφεύγουν αυτά που έχουν στο μυαλό και το πρόγραμμα τους, αλλά δεν συμφέρει προεκλογικά να τα διατυμπανίζουν».

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε σε ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο όπου «του ξέφυγε ότι έχει σχέδιο να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων μετά τον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα» και πρόσθεσε ότι σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του προσπάθησε «άρον-άρον» να «μαζέψει την αλήθεια που του ξέφυγε προχτές". Ανέφερε ότι έτσι «τους είχε "ξεφύγει" και το "ασφαλιστικό Πινοσέτ", "οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα", "η επαναφορά του 1:5 στο δημόσιο", "ότι δεν θέλουν τη διατήρηση του αφορολόγητου, ότι "δεν θέλουν την αύξηση του κατώτατου μισθού", ότι "δεν θέλουν επιδόματα ανεργίας". Άραγε ο κ. Μητσοτάκης όταν αναφέρεται στο πρόγραμμα του, αυτά που αναφέρει είναι υποσχέσεις ή απειλές;», διερωτήθηκε, για να σχολιάσει: «Είναι ο πρώτος υποψήφιος πρωθυπουργός που όταν μιλά προγραμματικά, δεν υπόσχεται, απειλεί την ελληνική κοινωνία».

Μιλώντας για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «είμαι μαι πολύ περήφανος για το ψηφοδέλτιο που θα παρουσιάσουμε. Το κάλεσμά μας για μια προοδευτική συμμαχία βρίσκει σάρκα και οστά στον κοινωνικό χώρο. Στα πρόσωπα των υποψηφίων μας καθρεφτίζεται το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας, της Δημιουργικής Ελλάδας. Ενώνουμε δυνάμεις, όπως λέει και το σύνθημά μας, για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις δώσαμε μια μάχη απέναντι σε μια Ευρώπη που υποτιμά την κοινωνική συνοχή υπέρ της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας. Μείναμε όρθιοι και συνεχίζουμε από καλύτερες θέσεις».

«Είμαστε πολλοί που επιδιώκουμε μια άλλη Ευρώπη που οικοδομείται πάνω στις μεγάλες ιδέες και τις μεγάλες αξίες που την γέννησαν και τροφοδότησαν την πρόοδό της. Δεν έχουμε καμιά άλλη δυνατότητα, παρά να νικήσουμε και το ψηφοδέλτιο που θα σας παρουσιάσω σήμερα, είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Οι ατάκες της παρουσίασης

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας προχώρησε στην αλφαβητική παρουσίαση των 42 υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

«Ο Κώστας Αρβανίτης μοιάζει με τον Ντάισελμπλουμ αλλά θα το ξεπεράσουμε αυτό» είπε ο πρωθυπουργός δείχνοντας τον δημοσιογράφο που ανέβηκε από τους πρώτους που ανέβηκαν στη σκηνή του ΣΕΦ. Ο Αλέξης Τσίπρας «ξέχασε» να παρουσιάσει την Έλενα Κουντουρά ενώ για τον Σπύρο Δανέλλη είπε ότι με την στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών δίδαξε ήθος.

«Η ιστορία εκδικείται... στη θέση 13 ο Πέτρος Κόκκαλης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ για τη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA Νατάσσα Ρωμανού είπε ότι εργάζεται στο... Κολούμπια ή κολάμπια (!) αλλά αυτό δεν έχει σημασία...

«Αν και είπαν πολλοί ότι δεν χωρούν πολλοί Αλεξηδες, εγω είμαι μεγαλόψυχος και φωνάζω τον Αλεξη Γεωργουλη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Μάριο Θεοφιλάτο, από την νεολαία, είπε ότι είναι από τον ιστορικό τόπο του Μεσολογγίου, μουσικός νέος και... ωραίος!

Αν σου άρεσε κάνε