Κεραμέως: Ο Γαβρόγλου «ιδρύει» τμήματα πανεπιστήμιων

Κεραμέως: Ο Γαβρόγλου «ιδρύει» τμήματα πανεπιστήμιων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:13 Δημιουργία 22/04/19, 21:12

«Πρωτοφανές» για τα κοινοβουλευτικά και τα νομοθετικά δεδομένα, χαρακτήρισε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, ότι ο υπουργός Παιδείας «ιδρύει τμήματα πανεπιστημίων» κάνοντας δεκτές σχετικές βουλευτικές τροπολογίες.

Όπως κατήγγειλε η κ. Κεραμέως «δεν έχει προηγούμενο υπουργός σε νομοσχέδιο να κάνει δεκτές τόσες βουλευτικές τροπολογίες, οι οποίες ιδρύουν τμήματα πανεπιστημίου» και ενδεικτικά αναφέρθηκε στην τροπολογία με την οποία ιδρύεται τμήμα Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου και στην τροπολογία για την ίδρυση τμήματος Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. «Μέχρι τώρα, ο κ. Γαβρόγλου έχει κάνει 13 τέτοιες τροπολογίες δεκτές. Φανταστείτε τί θα γίνει μέχρι αύριο. Έχουμε μέλλον νομίζω μέχρι αύριο, διότι απ' ό,τι ακούω, οι βουλευτικές τροπολογίες που κατατίθενται είναι δέκα ανά την ώρα περίπου», είπε.

«Με μία πρόταση. Με μία βουλευτική τροπολογία, η οποία γίνεται στο πόδι, χωρίς μελέτες, χωρίς κριτήρια, χωρίς τίποτα; Αυτή είναι η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη; Έτσι φτιάχνουνε πανεπιστήμια;» διερωτήθηκε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ και κατέληξε: «Αυτό είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο και για τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας. Ίδρυση τμήματος πανεπιστημίου με βουλευτική τροπολογία δε νομίζω να υπάρχει προηγούμενο πουθενά στον κόσμο».

Αν σου άρεσε κάνε