«Ασπίδα» Τσίπρα σε Πολάκη με «γάντι» για ψήφο εμπιστοσύνης

«Ασπίδα» Τσίπρα σε Πολάκη με «γάντι» για ψήφο εμπιστοσύνης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:23 Δημιουργία 23/04/19, 13:06

Πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη, που επιτέθηκε σφόδρα κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ξεσηκώνοντας πολιτική και κοινωνική οργή, παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις στη Βουλή.

Αν και η σημερινή συζήτηση στη Βουλή αφορά το νομοσχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου για την Παιδεία, εντούτοις στο επίκεντρο βρέθηκε το πρωτοφανές παραλήρημα του κ. Πολάκη κατά του κ. Κυμπουρόπουλου, με τον πρωθυπουργό να απαντά στον πρόεδρο της ΝΔ πως οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά στελέχους της κυβέρνησής του, εκείνος θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, θα μετατρέψω την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης, να μιλήσουμε για τα μεγάλα και τα κρίσιμα», είπε ο κ. Τσίπρας απαντώντας στην προαναγγελία του προέδρου της ΝΔ ότι μετά το Πάσχα θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Να απαντήσετε γιατί θέλετε να καταργήσουμε επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων», συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ.

Τότε, τον λόγο πήρε ο κ. Τζαβάρας, δηλώνοντας έκπληκτος που ο πρωθυπουργός στηρίζει τον κ. Πολάκη, παρά τα απανωτά προκλητικά επεισόδια.

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας, τόνισε: «Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη, θα συζητήσουμε για τους πολλούς». Ο ίδιος δε χαρακτήρισε την απόφαση του κ. Μητσοτάκη για κατάθεση πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σαν «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

Αν σου άρεσε κάνε