Αμετανόητος ο Πολάκης παρά το σάλο για τον Κυμπουρόπουλο

Αμετανόητος ο Πολάκης παρά το σάλο για τον Κυμπουρόπουλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:11 Δημιουργία 23/04/19, 14:55

Παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί εις βάρος του για τα όσα ανέφερε χθες για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε αμετανόητος στη θέση του το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης.

Σε δήλωση που έκανε σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αρχικά σημείωσε πως «αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης μου από Μητσοτάκη και διαστρέβλωσης των λεγομένων μου και επανέρχομαι στην ουσία».

«Αν ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος οφείλει να θεσμοθετεί ουσιαστικά μέτρα άρσης των διακρίσεων των ατόμων με αναπηρία. Και το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και τον Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα και οι άλλες διατάξεις τα θεωρεί χαρές που θέλει να καταργήσει;».

Συνέχισε λέγοντας «διατύπωσα μια πολιτική κριτική» και επανέλαβε «το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα : αν αυτά τα θετικά μέτρα τα θεωρούν χαρές και θέλουν να τα καταργήσουν; Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα».

Οργή Πατούλη για Πολάκη

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) έκανε λόγο για «αήθη» επίθεση κατά του ιατρού-μέλους του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας,

«Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση, ενάντια στο γιατρό Στέλιο Κυμπουρόπουλου, που υπηρετεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης την επιστήμη του, και κυρίως ενάντια στον άνθρωπο που έχει επιδείξει δύναμη ζωής και αποτελεί παράδειγμα για τους συνανθρώπους του» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Πρόσθεσε ότι «η επίδειξη απαράδεκτου και προκλητικού ρατσισμού από έναν πολιτειακό παράγοντα που οφείλει εκ της θέσεώς του να δημιουργήσει δίχτυ προστασίας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, προσβάλλει το κοινό αίσθημα περί δικαίου και αποτελεί τεράστιο ατόπημα. Είναι μια αχαρακτήριστη ρατσιστική επίθεση, ενάντια στις ευπαθείς ομάδες που η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να αντιμετωπίζει με σεβασμό. Συστρατευόμαστε, με τους συνανθρώπους που δίνουν μάχη για μια αξιοπρεπή ζωή και υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε απέναντι σε όσους τους αντιμετωπίζουν με κυνισμό και έλλειψη σεβασμού».

Αν σου άρεσε κάνε