Στις 9 Μαΐου η υπόθεση Πετσίτη στη Βουλή

Στις 9 Μαΐου η υπόθεση Πετσίτη στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:20 Δημιουργία 25/04/19, 15:15

Για την Πέμπτη, 9 Μαΐου, έχει οριστεί η ημερομηνία όπου η Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, θα παρουσιαστεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Πετσίτη.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει γράψει ως θέματα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση επί των εκθέσεων πεπραγμένων για το 2017 και 2018 και όχι για την υπόθεση Πετσίτη.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση η κ. Χριστοδουλοπούλου, υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, είχε αποδεχτεί το αίτημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για κλήση της κα Ζαΐρη με θέμα τα πεπραγμένα του Μανώλη Πετσίτη.

Μάλιστα, η κ. Χριστοδουλοπούλου είχε πει «ναι» τόσο στην κλήση του υπαλλήλου της Αρχής που υποβιβάστηκε επειδή ερευνούσε το σκάνδαλο «Πετσίτη - ELFE - Λαυρεντιάδη», καθώς επίσης και στην κλήση του πρώην διευθύνοντα σύμβουλου της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι η αντιπολίτευση θα κάνει νύξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία καίει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά.

Αν σου άρεσε κάνε