«Ανατριχιάζει» ο Τζανακόπουλος από τις θέσεις Μητσοτάκη...

«Ανατριχιάζει» ο Τζανακόπουλος από τις θέσεις Μητσοτάκη...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:07 Δημιουργία 27/04/19, 14:52

Ανεβαίνουν οι πολιτικοί τόνοι και οι κατηγορίες ξεπερνούν τα όρια της πραγματικότητας καθώς βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την κορύφωση του πρώτου γύρου των φετινών εκλογικών αναμετρήσεων.

Στη λήψη άμεσων μόνιμων μέτρων με τον προσδιορισμό του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου, καθώς και στον σχεδιασμό αποκατάστασης αδικιών με ορίζοντα τετραετίας εργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος επιτίθεται στον Κ. Μητσοτάκη για τις θέσεις του, που, όπως υποστηρίζει, «προκαλούν ανατριχίλα στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι «το κεντρικό μήνυμα των εκλογών της 26ης Μαΐου θα είναι πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει σαφές στα εκδοτικά επιτελεία που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και επιχειρούν να δημιουργήσουν μια εικονική πολιτική πραγματικότητα, αλλά και στους ολιγάρχες και στο πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας της χώρας, ότι ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει πίσω στο παλιό καθεστώς της κοινωνικής ισοπέδωσης, της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ο κ. Τζανακόπουλος εκτιμά ότι σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο με κριτήρια ευρωπαϊκά αλλά και εθνικά και «το αποτέλεσμα τους θα βάλει τέλος στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να παλινορθώσει το παλιό καθεστώς εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία».

Και προσθέτει: «Οι πολίτες κατανοούν ότι η πολιτική σύγκρουση αφορά την οικονομία, τις θέσεις των πολιτικών δυνάμεων για το κοινωνικό κράτος, τη διαφθορά, την ανεργία, την αγορά εργασίας, το μισθό. Και σε όλα αυτά τα ζητήματα οι θέσεις του κ. Μητσοτάκη προκαλούν ανατριχίλα στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, όπως για παράδειγμα η θατσερική του άποψη για την κατάργηση του οκταώρου, του δώρου Χριστουγέννων, για το ασφαλιστικό Πινοσέτ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος».

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος επιτίθεται στη Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση τους στο ζήτημα των επιδομάτων, λέγοντας ότι «η Ν.Δ αποτελεί ένα πολιτικό υβρίδιο που γεννιέται από την συνάντηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού θατσερικού τύπου και της εθνικιστικής άκρας Δεξιάς. Καταρχάς, το δώρο Χριστουγέννων δεν είναι επίδομα αλλά κατάκτηση των εργαζομένων. Ως προς τα κοινωνικά επιδόματα τώρα, η κριτική της ΝΔ είναι στην πραγματικότητα κριτική στο κοινωνικό κράτος, είναι εγγεγραμμένη στη νέα πολιτική αντίληψη της ΝΔ που υιοθετεί τη λογική του κοινωνικού κανιβαλισμού. Ο καθένας μόνος του και όλοι εναντίον όλων. Ούτε όμως τα κοινωνικά επιδόματα είναι δώρα. Είναι η μέθοδος του κοινωνικού κράτους για την εξισορρόπηση της καταστατικής ανισότητας που παράγει και αναπαράγει η οικονομία της αγοράς».

Αν σου άρεσε κάνε