Με ζητήματα-αιχμή η αντεπίθεση Μητσοτάκη ενόψει της δημοψηφισματικής κάλπης

Με ζητήματα-αιχμή η αντεπίθεση Μητσοτάκη ενόψει της δημοψηφισματικής κάλπης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:18 Δημιουργία 02/05/19, 11:02
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με μία κίνηση που θέτει άμεσα και όχι στο απώτερο μέλλον τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών τους, απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παροχολογία της κυβέρνησης και στις εξαγγελίες Τσίπρα περί ενός 4ετούς προγράμματος φορολογικών ελαφρύνσεων.

Λίγες ημέρες μετά από την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εφαρμοστεί το ήδη ψηφισμένο μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα η ΝΔ θα καταθέσει σχετική τροπολογία, για να διασφαλιστεί άμεσα το σημερινό ύψος του αφορολόγητου, καλώντας μάλιστα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να την ψηφίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης σε παρέμβαση του χθες, αφού υπενθύμισε ότι το η μείωση ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και πως εάν τελικά ισχύσει κάποιος που παίρνει 600 ευρώ το μήνα θα χάσει έναν μισθό τον χρόνο, σημείωσε: «Εμείς καταψηφίσαμε την σχετική νομοθετική διάταξη και τώρα μόλις ανοίξει η Βουλή καταθέτουμε τροπολογία για την ακύρωση του μέτρου».

Και συμπλήρωσε: «Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί γι’ αυτό κι εμείς θα βάλουμε πλάτη, αρκεί να μην εννοεί ότι θα ρίξει το βάρος στους υπόλοιπους φορολογούμενος και το «μπαλάκι» στην επόμενη κυβέρνηση».

Με την ρελάνς αυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να καταδείξει την απόπειρα εμπαιγμού, όπως λένε γαλάζια στελέχη.

Στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται με εμφατικό τρόπο να καλέσει προσωπικά τον πρωθυπουργό να ψηφίσει «εδώ και τώρα» την τροπολογία της ΝΔ και εφόσον δεν το πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε να καταγγείλει την κοροϊδία.

Στο ίδιο πλαίσιο της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης εντάσσεται και η εκ νέου διάψευση από τον κ. Μητσοτάκη της φιλολογίας ότι δήθεν θέλει να «κόψει» τον δώρο των Χριστουγέννων. Έκανε λόγο για fake news, που προβάλλει ο μηχανισμός του Μαξίμου και επέμεινε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού σε διπλάσιο ποσοστό από εκείνο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επαναβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει στη Βουλή την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, σημειώνοντας ότι «είναι ανεξήγητη η κάλυψη που προσφέρει ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη, του οποίου όλος ο πολιτικός βίος είναι χυδαίος, προσβλητικός και φασιστικός». « Η πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη ήταν μια ηθική υποχρέωση που είχα μετά και την επίθεση στην Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε