Σε καταψήφιση της πρότασης ΝΔ για το αφορολόγητο «δείχνει» το Μαξίμου

Σε καταψήφιση της πρότασης ΝΔ για το αφορολόγητο «δείχνει» το Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:03 Δημιουργία 02/05/19, 18:57

Σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στην πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να φέρει στη Βουλή τροπολογία στην οποία θα ορίζεται η μη μείωση του αφορολογήτου ορίου από την αρχή του 2020 προχώρησαν την Πέμπτη οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρονται τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες για το αφορολόγητο, όπως είχε κάνει και με την περικοπή στις συντάξεις. Όλοι θυμούνται ότι είχε καταθέσει αντίστοιχη τροπολογία το καλοκαίρι του 2018, αφού πρώτα είχε ενσωματώσει την περικοπή στο πρόγραμμα της ΝΔ. Φαίνεται δεν πήρε το μάθημά του. Του υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι o Πρωθυπουργός από τις 15 Απριλίου έχει δεσμευθεί για ακόμη μία φορά ότι όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά θα ληφθούν και άμεσα νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής ενίσχυσης.

Δύο εβδομάδες μετά, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε άρον-άρον να προαναγγείλει τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου. Μπορεί να έχει μία χρονοκαθυστέρηση, αλλά ακόμη και έτσι καλωσορίζουμε τη μεταστροφή του Προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης θα περιμένει και όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα τα ψηφίζει ένα-ένα» αναφέρουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στην Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε σε δηλώσεις του πως «ο κ. Μητσοτάκης τρέχει για να βγει δεύτερος. Όπως έγινε και με τις συντάξεις, η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες αναιρεί τα μέτρα που είχαν ληφθεί σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και η αντιπολίτευση τρέχει να προλάβει εξελίξεις».

Αν σου άρεσε κάνε