Χοροί και μαντινάδες στην Κρήτη και από Δευτέρα... «μπαρούτι»

Χοροί και μαντινάδες στην Κρήτη και από Δευτέρα... «μπαρούτι»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:44 Δημιουργία 03/05/19, 14:38

Την ώρα που όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη με τις νέες αποκαλύψεις γύρω από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που είδαν το φως της δημοσιότητας μόλις χθες, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του στην Κρήτη, με χορούς και πανηγύρια, υπό τη συνοδεία στελεχών του και της μαντινάδας του υπουργού του, Παύλου Πολάκη, ο οποίος δηλώνει «εμείς θα το γλεντίζομε».

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα Ανώγεια, στη συνέχεια το Σπήλι, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στα Χανιά, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου.

Είναι δεδομένο πως η ομιλία του θα έχει προεκλογικό «χρώμα», τη στιγμή που ο ίδιος δέχεται απανωτά «πυρά» για την πλήρη κάλυψη της απαράδεκτης συμπεριφοράς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «καταποντίζεται» στις δημοσκοπήσεις, ειδικά στη Μακεδονία, όπου η διαφορά με τη ΝΔ ξεπερνά τις 14 μονάδες υπέρ του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν και ο κ. Τσίπρας είναι στο «κάδρο» σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ειδικά μετά και τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, εντούτοις ο ίδιος θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κατά τη σημερινή του ομιλία στα Χανιά, σιωπώντας για την «ταμπακιέρα» και εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ, με φόντο μεταξύ άλλων την πρόσκλησή του για τηλεμαχία προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο τελευταίος, πάντως, απαντά, παραπέμποντας στην πολιτική αντιπαράθεση της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουλή, με την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του κ. Πολάκη και της τροπολογίας για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου. «Δεν θα τον διευκολύνουμε», τονίζουν «γαλάζια» στελέχη στο Xrimaonline.gr, υπογραμμίζοντας ότι η πρόσκληση του πρωθυπουργού έγινε στο πλαίσιο της τακτικής του αποπροσανατολισμού.

Από την πλευρά της, τέλος, η κυβέρνηση Τσίπρα συμπληρώνει το «καλάθι» των θετικών μέτρων, περιμένοντας και το ok των δανειστών, ως επικοινωνιακό «όπλο» στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Αν σου άρεσε κάνε