Υπερκομματικό μήνυμα Τσίπρα από την Κρήτη

Υπερκομματικό μήνυμα Τσίπρα από την Κρήτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:23 Δημιουργία 03/05/19, 19:21

«Για μας ως κυβέρνηση το δίκαιο γίνεται πράξη. Για μένα προσωπικά είναι πολύ σημαντικό να βλέπω και να καταλαβαίνω την ψυχή του ανθρώπου» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Σπήλι Ρεθύμνου, όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, επισκέφθηκε την περιοχή αυτή του δήμου Αγίου Βασιλείου, που, όπως ανέφερε, γνωρίζει πολλά χρόνια και δεν μπορεί να αποχωριστεί.

«Σας γνωρίζω πολλά χρόνια και ως επισκέπτης στον τόπο σας μαγεύτηκα από τη χάρη του, την ομορφιά του» είπε στους συγκεντρωμένους πολίτες, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι μικροί τόποι έχουν τη μεγάλη αξία - και για τον λόγο αυτόν η επίσημη Πολιτεία πρέπει να είναι δίπλα τους, αλλά και στους δημάρχους, οι οποίοι γνωρίζουν ποιο είναι το καλό για τον τόπο τους και προσπαθούν γι' αυτό.

«Σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση στους λεγόμενους μικρούς δήμους, εκεί που το έργο των δημάρχων φαίνεται στον κόσμο, δεν υπάρχουν τόσο δεξιοί κι αριστεροί δήμαρχοι, ΣΥΡΙΖΑ ή Νέοδημοκράτες. Υπάρχουν δήμαρχοι που αγαπούν τον τόπο και είναι ανιδιοτελείς και υπάρχουν και οι άλλοι που λειτουργούν με ιδιοτέλεια. Εμείς, με αυτόν τον γνώμονα κινηθήκαμε, όχι μόνο στον δικό σας δήμο, αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα του 3 με 4%, που πήγε στο 36%, οπότε δεν πρόλαβε να φτιάξει δεσμούς στην αυτοδιοίκηση, με δημάρχους. Βρεθήκαμε να έχουμε τη διακυβέρνηση της χώρας και θελήσαμε να αφήσουμε πέντε πράγματα, κάποιες ουσιαστικές τομές στον χώρο της αυτοδιοίκησης, χωρίς το άγχος να θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας δημάρχους. Γιατί ούτως ή άλλως ήταν λιγοστοί και διότι θέλαμε να μπούμε σε μία άλλη φιλοσοφία, που πιστεύω ότι είναι σωστή σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση. Φροντίσαμε να λειτουργήσουμε με κριτήρια ίσα για όλους και δώσαμε κίνητρα και δυνατότητες σε όσους δημάρχους αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους να το πράξουν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να βοηθά μια κυβέρνηση τον δήμαρχο ενός τόπου να αφήσει έργο.

Αν σου άρεσε κάνε