Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Εκλογές τώρα για να ζήσεις το «debate που αναζητάς»

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Εκλογές τώρα για να ζήσεις το «debate που αναζητάς»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:09 Δημιουργία 04/05/19, 14:05

Την προκήρυξη εθνικών εκλογών ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο ίδιος απηύθυνε σχετική πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ζήσει τις «τηλεοπτικές στιγμές που αναζητά», όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόταση του πρωθυπουργού για τηλεοπτική μονομαχία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως αυτή μπορεί να γίνει μετά τις ευρωεκλογές που, όπως είπε, θα αναδείξουν πρώτη δύναμη τη ΝΔ και δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές εκλογές και στις εκλογές στους τρεις μεγάλους Δήμους θα φανεί πως οι Έλληνες αξίζουμε μία περήφανη χώρα με λιγότερους φόρους, με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, με ενότητα για όλους και πραγματική ελπίδα όχι των ψεμάτων αλλά της ευθύνης και της αξιοκρατίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα πουν ‘ως εδώ’ στην κυβέρνηση του ψέματος και της αποτυχίας και θα αφήσουν οριστικά στο χθες αυτούς που έφεραν μιζέρια, καθήλωση και εθνική ταπείνωση και θα απαιτήσουν από εμάς να πάμε τη χώρα επιτέλους μπροστά. Ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή ανοίγει σε 22 μέρες από σήμερα… η ώρα για την πολιτική αλλαγή είναι τώρα», σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης και γι’αυτό θα είναι κόμμα της μίας χρήσης» σχολίασε, ενώ κάλεσε για συμμετοχή στις εκλογές υπογραμμίζοντας πως «η αποχή σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, λέγοντας πως η απόφασή του να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ τιμά το κόμμα και «μας κάνει πιο δυνατούς. Κάνει όλη την Ελλάδα πιο δυνατή ο Στέλιος», ενώ αναφερόμενος στη στάση του Αλέξη Τσίπρα υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σχολίασε πως ο πρωθυπουργός «δέχεται πως Τσίπρας ίσον Πολάκης».

«Καταδικάζω την κυβέρνηση τώρα, σημαίνει ψηφίζω μόνο Ν.Δ, α υτό πρέπει να γίνει συνείδηση κάθε πολίτη -παντού στη χώρα», πρόσθεσε, δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος. «Η καμπάνια μας θα είναι μία διπλή εξόρμηση αλήθειας: Απ' την μία πλευρά, θα απαντάμε στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτοντας τα ψέματα που είπε και τα δεινά που έφερε στη χώρα. Και από την άλλη, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, θα προβάλουμε σταθερά το δικό μας θετικό προγραμματικό λόγο».

Αν σου άρεσε κάνε