Με προεκλογικό πακέτο παροχών η αλλαγή ατζέντας

Με προεκλογικό πακέτο παροχών η αλλαγή ατζέντας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:21 Δημιουργία 04/05/19, 14:18

Με ένα προεκλογικό πακέτο παροχών επιχειρεί η κυβέρνηση Τσίπρα να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, στον απόηχο αφενός των ισχυρών αντιδράσεων για την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού στον… «αψύ» υπουργό του, Παύλο Πολάκη και αφετέρου εν μέσω οργής για τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως όσον αφορά την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Στο πλαίσιο αυτό, νωρίτερα το Σάββατο η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την οριστικοποίηση του πακέτου παροχών.

Χθες, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στη Δεσκάτη των Γρεβενών, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θέλουν να να καταλήξουν στην τελική ρύθμιση του σχεδίου των 120 δόσεων.

Ανακοίνωσε ακόμη, ότι θα υπάρξει ευρεία συζήτηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα αφορά τον τρόπο διάθεσης μέρους του πλεονάσματος 2019 - 2020. Άφησε να εννοηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι δεν θα δοθεί υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά εξετάζονται άλλες λύσεις που να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ορισμένες αλλαγές ως προς την παροχή του επιδόματος θέρμανσης, όπως «να δίδεται με βάση το υψόμετρο που είναι τοποθετημένοι οι οικισμοί, οι πόλεις και τα χωριά» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη ενίσχυση των πολιτών που διαμένουν σε περιοχές όπου πραγματικά λόγω υψομέτρου η ανάγκη θέρμανσης είναι διαφορετική.

Μίλησε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην πρωτοφανή, όπως την χαρακτήρισε, μείωση του ΑΕΠ κατά 25% που έγινε τα χρόνια των μνημονίων, αλλά όπως εξήγησε «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βαδίζουμε σε μια σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας, υπάρχουν αξιοσημείωτες εξαγωγές αύξηση των λιανικών πωλήσεων και της λαϊκής κατανάλωσης». Μίλησε για τα καλά νέα που λένε ότι «βγαίνουμε από την κρίση» και τα κακά νέα που λένε ότι «θα συνεχιστούν ορισμένα από τα προβλήματα που έχουμε", αλλά διευκρίνισε ότι "έχουμε θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά την οικονομία της χώρας».

Αναφέρθηκε με παραδείγματα για το πώς η κυβέρνηση παρότι βρέθηκε εντός των μνημονικών δεσμεύσεων κατάφερε με τις επιλογές της να βοηθήσει τους φτωχούς, τους αδύναμους, τους ανασφάλιστους, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της υγείας, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, όχι μόνο των ανθρώπων που είναι παντελώς αδύναμοι, αλλά και τις οικογένειες με δυο παιδιά που δηλώνουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε