Εβδομάδα προεκλογικής αντιπαράθεσης στη Βουλή

Εβδομάδα προεκλογικής αντιπαράθεσης στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:03 Δημιουργία 05/05/19, 15:59

Αύριο, Δευτέρα, ανοίγουν οι εργασίες της Βουλής από τις πασχαλινές διακοπές και με περίπου 20 ημέρες να απομένουν για τις κάλπες αυτοδιοικητικών και Ευρωεκλογών κυβέρνηση και αντιπολίτευση εμφανίζονται αποφασισμένες να μην αφήσουν να χαθεί καθόλου χρόνος.

Η αντιπαράθεση, όπως προμηνύουν δηλώσεις και συνεντεύξεις των τελευταίων ημερών, αναμένεται να εξελιχθεί σε υψηλούς τόνους, έχοντας στο επίκεντρο παροχές, φορολογία και την υπόθεση Πολάκη.

Αύριο έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, την πρόθεσή του να καταθέσει το νομοσχέδιο της ρύθμισης για εξόφληση χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα παρουσιαστούν αναλυτικά σήμερα στις 17:00. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν ανακοινώσεις για ένα ευρύτερο πακέτο παροχών, οι τελικές λεπτομέρειες του οποίου συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει να καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση του προμονομοθετημένου μέτρου, που προβλέπει μείωση του αφορολόγητου ορίου και έχει προ(σ)καλέσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να την υπερψηφίσει.

Παράλληλα εδώ και καιρό ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ότι με το θα που ανοίξει η Βουλή προτίθεται να καταθέσει την πρότασης μομφής εναντίον του Παύλου Πολάκη με αφορμή και τις αναρτήσεις του τελευταίου κατά του υποψηφίου Ευρωβουλευτή, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που παρέχει στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα τη μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση στη Βουλή για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, προκειμένου όπως είπε, οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν για το πώς θα απαντήσει η χώρα στην τουρκική προκλητικότητα.

Αν σου άρεσε κάνε