Ο Μητσοτάκης κατά Τσίπρα με «όχημα» τον Πολάκη

Ο Μητσοτάκης κατά Τσίπρα με «όχημα» τον Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:40 Δημιουργία 06/05/19, 18:40

Όπως αναμενόταν και όπως έπραξε η ΝΔ όλο την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξίσωσε για μια ακόμα φορά τον Παύλο Πολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή όπου κατατέθηκε η πρόταση μομφής εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, την οποία ο πρωθυπουργός θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τα διαβόητα σχόλια του κ. Πολάκη προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «είναι υποχρέωσή μας να ενεργοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να αναδείξουμε το θέμα. Υποχρέωση μας όχι μόνο απέναντι στο Στέλιο αλλά στην ίδια τη δημοκρατία η οποία πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές».

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «σήμερα θα φανεί αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους πολλούς ή τους Πολάκηδες. Ο κ. Πολάκης έχει με τη συμπεριφορά του υπερβεί κάθε δημοκρατικό όριο. Γι' αυτό καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας».

Μιλώντας κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «όταν μια τέτοια πρωτοφανή συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση. Την αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το τελευταίο επεισόδιο με τον Π. Πολάκη».

Sυνέχισε την κριτική λέγοντας πως «εννοείται, ότι οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο αυτή η διαδικασία θα ήταν περιττή. Γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει στο σπίτι του. Εδώ όμως, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο νέο υπουργό Τουρισμό Θανάση Θεοχαρόπουλο, λέγοντας «για να φτάσετε εκεί κάνατε πολλά: Ως αρχηγός ενός κόμματος διοριστήκατε βουλευτής άλλου κόμματος για να προσχωρήσετε τελικά στη δύναμη ενός τρίτου κόμματος. Κι είστε ο μόνος υπουργός κυβέρνησης την οποία προ μηνών εσείς ο ίδιος είχατε καταψηφίσει.Συγχαρητήρια και στον κ. Τσίπρα, για τις τελευταίες επιλογές του. Είναι φανερό ότι είστε πια σε μια κυνική λογική διαχείρισης της ήττας σας».

Συνέχισε τα πυρά λέγοντας «μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb. Το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η ποιότητα της δημοκρατίας μας. Είναι προϋπόθεση για να γίνει ξανά η Ελλάδα μια κανονική χώρα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,

Οι εκλογές κρίνονται συχνά στα στοιχειώδη.

Όσο πιο απλό είναι το δίλημμα τόσο πιο καθαρό.

Και σε τέτοια διλήμματα είχατε ομολογουμένως εξειδίκευση. Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.

Με τις ελίτ ή με τον λαό. Με το παλιό ή με το νέο. Με την πρόοδο ή με τη συντήρηση.

Τώρα που όλα αυτά τα διλήμματα κατέρρευσαν έμεινε ένα άλλο απλό δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη.

Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων.

Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26ης Μαΐου» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απάντηση του Δραγασάκη

Παίρνοντας το λόγο εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ πως «η κυβέρνηση όμως θα επιμείνει να μιλά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την τόνωση των εισοδημάτων, τις 120 δόσεις και την αναβάθμιση της χώρας. Αλλά και για τις πολιτικές 4 χρόνων αυτής της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας. Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο "Πολάκης». Είναι ο Τσίπρας, η λαϊκή στήριξή του και η αποδοχή του στην Ευρώπη. Πρόβλημά του είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά της να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας . Η Νέα Δημοκρατία είχε προϋπολογίσει τη μείωση του αφορολόγητου για να εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνούσε, τη μεροληπτική φορολογική πολιτική της.

Γι’ αυτό τώρα είναι σε αμηχανία, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνεται το αφορολόγητο. Για να μην επιτρέψουμε τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά για να μιλήσουμε για τα επίδικα των εκλογών, καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει, γι’ αυτό αποφεύγει τη συζήτηση ουσίας. Στο 3ήμερο της πρότασης εμπιστοσύνης όμως, θα συζητηθούν όλα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε