«Με τους πολλούς ή με τον Πολάκη;»: Το δίλημμα Μητσοτάκη προς τους βουλευτές

«Με τους πολλούς ή με τον Πολάκη;»: Το δίλημμα Μητσοτάκη προς τους βουλευτές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:21 Δημιουργία 07/05/19, 08:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με τη φράση «πρέπει να επιλέξετε, εάν είστε με τους πολλούς με τον Πολάκη», ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε - απευθυνόμενος και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - το ουσιαστικό δίλημμα, που θα κληθούν να απαντήσουν μέσα από την κοινοβουλευτική συζήτηση επί της πρότασης που κατέθεσε χθες η ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αναμένει πλέον την προναγγελθείσα αντίδραση του πρωθυπουργού και την μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση συνολικά.

Η ΝΔ, όπως τονίζουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, είναι έτοιμη για μία εφ’όλης της ύλης αντιπαράθεση, αλλά θα επιμείνει σταθερά στην ταύτιση του πρωθυπουργού με τον κ. Πολάκη, διότι το θεωρεί μείζον θέμα και απολύτως ενδεικτικό της νοοτροπίας της κυβέρνησης, του πολιτικού πολιτισμού που την διέπει, αλλά και των προθέσεων της έναντι των αντιπάλων της.

Χαρακτηριστικό της επιθετικής τακτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο τριήμερο δεν (η συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία) είναι η προβολή στο διαδίκτιο ειδικού spot, που ξεκινά με τις φωτογραφίες των κ.κ. Τσίπρα και Πολάκη και στη συνέχεια υπενθυμίζει παλαιότερες - προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΝΔ εντάσσει και τις μεταγραφές που έκανε ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να διατηρήσει την πλειοψηφία στην Βουλή, αλλά και τα ανταλλάγματα που έδωσε με τελευταία την υπουργοποίηση του κ. Θεοχαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για πρωτοφανή κυνισμό από την πλευρά του πρωθυπουργού, θα επαναλάβει τα περί πολιτικής συναλλαγής και θα καταγγείλει ότι με μεθοδεύσεις πρωτόγνωρες για την χώρα προσπαθεί να κερδίσει λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία.

Εκτός από το θέμα Πολάκη, που θα αποτελέσει την αιχμή της τακτικής της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς και στις παροχές, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Για τις 120 δόσεις, τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει, θα τονίσει ότι είναι ένα αναγκαίο μέτρο εξαιτίας τις υπερφορολόγησης, που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες τα τελευταία χρόνια . Θα θυμίσει δε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομιών, ο ένας στους δύο φορολογούμενους έχει οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και πως εάν δεν υπάρξει μείωση των φόρων και αυτές οι ρυθμίσεις δεν πρόκειται να αντέξουν στον χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ θα καταγγείλει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων και πως ο κ. Τσίπρας με τα όσα κάνει, υπονομεύει το έργο της επόμενης κυβέρνησης.

Αν σου άρεσε κάνε