Προσπαθεί για τη ρελάνς στη «δίνη» Πολάκη

Προσπαθεί για τη ρελάνς στη «δίνη» Πολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:46 Δημιουργία 07/05/19, 09:41

Την ώρα που ο αντίπαλός του ετοιμάζεται να τον «ξεγυμνώσει» ηθικά και πολιτικά, ο πρωθυπουργός αλλάζει άρδην τον προγραμματισμό: ακυρώνει την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, αποφασίζοντας νέα, έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να κλειδώσει τα θετικά μέτρα και να τα ανακοινώσει.

Η συνάντηση των δύο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, μία μέρα πριν την έναρξη της καυτής συζήτησης στη Βουλή για τη μετατροπή της γαλάζιας πρότασης δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνολικά.

Σαφώς και η επικοινωνιακή στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα είναι ολοφάνερη. Ο ίδιος επιδιώκει να χαμηλώσει όσο περισσότερο γίνεται τους πολιτικούς τόνους στον απόηχο αφενός του σάλου με τη στήριξή του στον «αψύ» κ. Πολάκη και αφετέρου των σκαφάτων διακοπών του, ενώ οι συγκλονιστικές μαρτυρίες για την εθνική τραγωδία στο Μάτι είχαν δει μόλις το φως της δημοσιότητας, είχαν «μουδιάσει» τον ελληνικό λαό, είχαν γίνει η αιτία για την ενδυνάμωση της λαϊκής οργής για την ανικανότητα και τον κυνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο θρήνο στις στάχτες.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε τον… αιφνιδιασμό, προσβλέποντας στην αλλαγή της ατζέντας με την ανακοίνωση των προεκλογικών παροχών, τονίζοντας δε ότι ούτε ένα μέτρο δεν θα έχει έκτακτο χαρακτήρα.

Στο καλάθι βάζει τη μείωση φορολογικών συντελεστών, περαιτέρω μείωση ΕΝΦΙΑ, οπότε μένει να δούμε πως έχει τελικά ολοκληρώσει το «μείγμα».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας δεν κάνει βήμα πίσω ωβς προς την κάλυψη του αναπληρωτή υπουργού του, ενώ από την Ξάνθη χθες ο ίδιος περιορίστηκε να δηλώσει τη συμπάθειά του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, κάνοντας λόγο για «άστοχη πολιτική αντιδικία» και εξαπολύοντας νέα επίθεση προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για απαράδεκτη εργαλειοποίησή του.

Αν σου άρεσε κάνε