Παίζουν «άμυνα» με δριμεία επίθεση

Παίζουν «άμυνα» με δριμεία επίθεση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:18 Δημιουργία 07/05/19, 10:55

Σε έναν αγώνα δημιουργίας εντυπώσεων έχουν επιδοθεί τα κυβερνητικά στελέχη μετά τα διαδοχικά δυσφημιστικά πλήγματα των τελευταίων ημερών, δηλαδή την αηθή επίθεση Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή ΑΜΕΑ και την αποκάλυψη για την φιλοξενία Τσίπρα στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι.

«Εμείς καταθέτουμε μομφή στον Κ. Μητσοτάκη και όχι εκείνος στην κυβέρνηση. Μομφή για την καταστροφολογία και για το ότι θέλει να επαναφέρει ένα καθεστώς διαφθοράς και ολιγαρχίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχετικά με την πρόταση μομφής της Ν.Δ. κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, την απέδωσε στο πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκεται μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την καλή πορεία της οικονομίας. «Ο κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί την αναπηρία και κρύβεται πίσω από τον κ. Πολάκη. Ο κ. Πολάκης αντιπαρατέθηκε με τον Σ. Κυμπουρόπουλο με πολιτική ισοτιμία» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις διακοπές του πρωθυπουργού σε θαλαμηγό το περασμένο καλοκαίρι είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι η όλη συζήτηση φανερώνει πολιτική γύμνια.

«Η Ν.Δ. καταριέται τα επιδόματα δηλαδή το επίδομα ανεργίας, τέκνων, αναπηρίας» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «σύμφωνα με τη Ν.Δ. το κράτος πρόνοιας αποτελεί ένα περιορισμό της ελευθερίας της οικονομίας δηλαδή του όλοι εναντίον όλων. Επιπλέον μία από τις αιτίες της κρίσης ήταν οι ανισότητες στην ελληνική κοινωνία».

Χθες κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Ωστόσο όπως εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος, η μη μείωση του αφορολογήτου έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό του 2020 και όλες οι χώρες τον καταθέτουν στην ευρωπαϊκή επιτροπή. Κατά τον ίδιο τρόπο που έγινε διαπραγμάτευση για τις συντάξεις θα γίνει και για το αφορολόγητο, υπογράμμισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε επίσης ότι ως την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα θετικά μέτρα που θα είναι μόνιμα και όχι εφάπαξ, επισημαίνοντας ότι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί χαμηλότερα πλεονάσματα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ήδη έχει κερδίσει αξιοπιστία και μπορεί να διασφαλίσει την σταθερή αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε