Ο σκαφάτος κυνισμός!

Ο σκαφάτος κυνισμός!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:57 Δημιουργία 07/05/19, 12:18

Σύμφωνα με τον Μακιαβέλι, ένας ηγέτης οφείλει να ξέρει, πότε να δρα ως θηρίο και πότε ως άνθρωπος.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν περίμενε, μάλλον, ότι θα φτάσει πολύ κοντά στο τέλος του, όταν έδρασε ως θηρίο στην τραγωδία στο Μάτι, «στήνοντας» ένα «θέατρο» για τις κάμερες και ρωτώντας για αεροπλάνα, ενώ ο ίδιος γνώριζε για τους νεκρούς. Αν κι επιβίωσε κι εκείνη τη φορά, εντούτοις τα λάθη που επαναλαμβάνονται, συνήθως είναι και μοιραία.

Αφότου την επομένη των αποκαλύψεων για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, «μοίρασε» βολές κατά ΜΜΕ, που εξυπηρετούν συμφέροντα της αντιπολίτευσης και τη στιγμή που οι σκαφάτες διακοπές του αποτελούν πηγή εντονότατης λαϊκής οργής, ο πρωθυπουργός «το τερμάτισε» - όπως λέμε - με τον κυνισμό!

Μιλώντας χθες από την Ξάνθη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκ νέου στην έρευνα του Αλέξη Παπαχελά για την πυρκαγιά στο Μάτι. Το ρεπορτάζ, δηλαδή, που έφερε στο φως την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και την κοροϊδία που έπαιξε εις βάρος του ελληνικού λαού η κυβέρνηση Τσίπρα. Τόσο μεγάλο το «θέατρο» όσο και το πούρο του κατά τις σκαφάτες διακοπές του, ενώ 101 συμπολίτες μας χάθηκαν στις στάχτες.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, μίλησε για «ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ», που στόχο είχε να τον πλήξει πολιτικά.

«Σας διαβεβαιώ δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο Μητσοτάκης, ούτε με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου, ούτε με το προκατασκευασμένο και διατεταγμένο, προεκλογικό, ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ για το Μάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Θεώρησε «ξαναζεσταμένες» τις μαρτυρίες των απεγνωσμένων ανθρώπων που καίγονταν, την περιγραφή του τρόμου, το γεγονός ότι εκείνος και οι επιτελείς του γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί, αλλά έκαναν ότι αγνοούσαν τη διάσταση της τραγωδίας.

Αν σου άρεσε κάνε