ΝΔ: «Τσοβόλα δώστα όλα» μετά τον Πολάκη και το κότερο

ΝΔ: «Τσοβόλα δώστα όλα» μετά τον Πολάκη και το κότερο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:58 Δημιουργία 08/05/19, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Ως την επιστροφή στην εποχή του «Τσοβόλα δώστα όλα» αντιμετωπίζει η ΝΔ τις παροχές, που εξήγγειλε εσπευσμένα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να βγει από την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει λόγω της υπόθεσης Πολάκη αλλά και την αποκάλυψη για τις πολυτελείς διακοπές του πέρυσι το καλοκαίρι.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολούθησαν την έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας χθες το απόγευμα και το πρώτο τους σχόλιο ήταν πως εξήγγειλε μέτρα, που είχε υλοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά (μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση) και μισές παροχές, μόνο και μόνο για να μειώσει την διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές (μισή...13η σύνταξη για το 2019).

Σε πολιτικό επίπεδο, οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ «είδαν» πίσω από την συνέντευξη του πρωθυπουργού την αγωνία του να ξεπεράσει τη νέα πολιτική κρίση, να στρέψει άλλου τα φώτα της δημοσιότητας και να στηρίξει τη «γραμμή» του ότι αυτό που απασχολεί τους πολίτες, δεν είναι το που πήγε διακοπές, αλλά οι τρόποι ανακούφισης των ανθρώπων που «μάτωσαν» από την κρίση.

«Γαλάζια» στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια της παροχολογίας, σε περίπτωση που δεν βελτιωθούν τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θα καταγγείλει ο κ. Μητσοτάκης και στην ομιλία του σήμερα, Τετάρτη στη Βουλή στην έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται βέβαιο ότι πέραν της οικονομίας και των πρόσφατων παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα αναφερθεί και στον Παύλο Πολάκη αλλά και στις διακοπές του κ. Τσίπρα με το πολυτελές σκάφος της οικογένειας του εφοπλιστή Παναγοπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας χθες σε εκδήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ, τόνισε ότι κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή θα δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν για όλα τα θέματα και κυρίως για να εξηγήσει η ΝΔ τα πραγματικά διλήμματα της κάλπης.

«Ποιός είναι με τους πολλούς και ποιός με τους Πολάκηδες; Ποιός θέλει να πάει την χώρα μπροστά και ποιός πίσω; Ποιος έχει σχέδιο για το μέλλον και ποιός αναμοχλεύει τους διχασμούς του παρελθόντος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών, εξήγησε ότι «το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν κλείσουν οι κάλπες δεν θέλω να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας, ο οποίος θα αμφιβάλλει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα, έχει ήδη δρομολογηθεί».

Αν σου άρεσε κάνε