Μητσοτάκης: «Αδιαπραγμάτευτη» η μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου επιχειρήσεων

Μητσοτάκης: «Αδιαπραγμάτευτη» η μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου επιχειρήσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:28 Δημιουργία 09/05/19, 12:23

Την «αδιαπραγμάτευτη» δέσμευση της ΝΔ για άμεση μείωση τόσο του ΕΝΦΙΑ, όσο και της φορολόγησης των επιχειρήσεων τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μία μέρα μετά το μπρα ντε φερ με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

«Για εμάς εφόσον γίνουμε κυβέρνηση ο πρώτος κύκλος των μειώσεων, άμεσα στον φόρο επιχειρήσεων και στον ΕΝΦΙΑ, είναι αδιαπραγμάτευτος. Στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που θα έχουμε, θέλουμε να μειώσουμε και την εισφορά της κύριας σύνταξης. Χρειάζεται να δώσουμε κίνητρα για εργασία, ειδικά στους νέους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό πακέτο παροχών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «ο κ. Τσίπρας δεν κλέβει το πρόγραμμά μας», καθώς – όπως είπε - δεν ασπάζεται τον πυρήνα του. «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι φιλελεύθερος» πρόσθεσε.

Σημείωσε παράλληλα πως «οι πιο αδύναμοι στην Ελλάδα σήμερα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι» και πρόσθεσε πως γι’ αυτούς δεν έχει ακούσει να μιλάει καθόλου ο κ. Τσίπρας, «ούτε για τους νέους συνταξιούχους, που βγαίνουν με συντάξεις μειωμένες κατά 35-38%».

Ανέφερε ακόμη πως «αν η οικονομία αναπτύσσεται με 2% με μια κυβέρνηση που διώχνει τις επενδύσεις, πρέπει να σκεφτεί κανείς πόσο θα αναπτυχθεί με μια κυβέρνηση που θα προσελκύει τις επενδύσεις».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως το πρώτο πράγμα που θα κάνω εφόσον γίνει Πρωθυπουργός, είναι να ορίσει υπουργούς, οι οποίοι ασπάζονται την ανάγκη η χώρα να προσελκύσει επενδύσεις, «διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι οι υπουργοί που δεν υπογράφουν».

Δήλωσε παράλληλα πως ο ίδιος δεν προσέρχεται στη συζήτηση με τους πιστωτές «με λογική τσαμπουκά όπως αυτή που μας κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ το 2015», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρει κατανόηση στο αίτημα για μείωση των στόχων στα πλεονάσματα «όταν θα δουν μια κυβέρνηση που είναι πραγματικά προσηλωμένη σε μεταρρυθμίσεις».

«Θα είναι κερδισμένοι και οι ίδιοι, διότι το χρέος που έχουν στα χέρια τους θα αποπληρωθεί πολύ πιο εύκολα με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε