Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα το πακέτο των παρεμβάσεων

Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα το πακέτο των παρεμβάσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:37 Δημιουργία 09/05/19, 14:54

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Μαΐου, αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το πακέτο των προεκλογικών παροχών, που ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη από το Ζάππειο Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο- σύμφωνα με πληροφορίες- θα εισαχθεί για συζήτηση στις επιτροπές την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, με στόχο να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ψήφιση των μέτρων κατά τη χθεσινή σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, λέγοντας δηκτικά προς τους βουλευτές της ΝΔ πως «την επόμενη εβδομάδα θα ψηφίσετε "ναι σε όλα"».

Εξάλλου, από την ερχόμενη εβδομάδα η συζήτηση θα μπει σε καθαρά οικονομικό “πλαίσιο”, καθώς η κυβέρνηση θέλει να περάσει από τη Βουλή μια σειρά θετικών ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό τη Δευτέρα το πρωί θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για το αεροδρόμιο στο Καστέλι και ακολούθως θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις. Στόχος είναι το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις οφειλές στην εφορία, στους δήμους και στα ταμεία να ψηφιστεί την Τρίτη.

Μετά και από την ψήφιση του πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, οι κοινοβουλευτικοί «ρυθμοί» θα πέσουν, καθώς φτάνει η τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Αμέσως μετά θα γίνει η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια, τα οποία αφού ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση θα κατατεθούν στη Βουλή. Πρόκειται για ρυθμίσεις: του υπουργείου Υγείας για τους οργανισμούς των νοσοκομείων και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το "Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας".

Αν σου άρεσε κάνε