Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τους πολλούς

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τους πολλούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:01 Δημιουργία 09/05/19, 16:58

Ως μία πρόσκληση για ένα νέο πολιτικό πλαίσιο στη χώρα, μια πρόσκληση για ένα νέο ξεκίνημα μακριά από το πολιτικό θέατρο, μακριά από τον κυνισμό, μακριά από την περιφρόνηση των αξιών των Ελλήνων και την περιφρόνηση της νοημοσύνης τους, χαρακτήρισε την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον Παύλο Πολάκη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην Ολoμέλεια της Βουλής και με βασικά σημεία έντονης κριτικής τις διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου και τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη προς τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθεστωτισμό και υποκρισία και απηύθυνε κάλεσμα «όχι μόνο στους Δεξιούς και τους Κεντρώους αλλά και στους Αριστερούς πολίτες, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από μια κυβέρνηση που έχει πάθει μετάλλαξη σε όλα τα επίπεδα να στηρίξουν έναν άλλο αξιακό πλαίσιο από αυτό που κομίζει στον δημόσιο βίο ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είστε κυβέρνηση των πολλών, είστε κυβέρνηση που εξαπατά τους πολλούς και έχει μια τεράστια υποκρισία. Κι ακόμη περισσότερο είστε μια κυβέρνηση που περιφρονεί τους πολλούς και πιο πολύ ακόμη τους ίδιους της τους ψηφοφόρους. Σε αυτούς είστε εκτεθειμένοι. Γιατί είχαν πιστέψει αυτά τα οποία λέγατε. Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση που έχει αποκτήσει καθεστωτική νοοτροπία μέσα σε τέσσερα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Απευθυνόμενος, δε, προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε και τους κάλεσε να απαντήσουν απέναντι στους εαυτούς τους και την συνείδησή τους:

  • «Ήταν υποχρεωμένος για να ξεκουραστεί ο κ. Τσίπρας να πάει κρυπτόμενος μετά το Μάτι να κάνει διακοπές σε ένα κότερο; Ήταν η μόνη επιλογή που είχε; Θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος να κάνει διακοπές θα ήταν να κάνει διακοπές στα κότερα των ελίτ. Και μάλιστα όταν και σήμερα ακόμη λέτε ότι είστε εναντίον των ελίτ και είστε κυβέρνηση των πολλών;
  • Αν δεν κάλυπτε ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη και δεν τον επιβράβευε θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα τα πράγματα; Θα ήταν χειρότερα τα πράγματα για την Δημοκρατία για την ανθρωπιά μας για σας τους ίδιους;».

Μάλιστα στο σημείο αυτό ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι και με την χθεσινή τοποθέτησή του έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα διότι είπε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είπε ότι «τον περιφέρουμε σαν γλάστρα» ότι είναι δηλαδή «μειωμένης νοημοσύνης και τον κάνουμε ότι θέλουμε».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., ανέφερε ότι η πρόταση μομφής στον κ. Πολάκη, είναι ένα κάλεσμα να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και τόνισε ότι αυτή η πορεία θα ξεκινήσει στις 26 Μαίου διότι - όπως είπε - οι Έλληνες πολίτες έχουν τσαντιστεί από αυτή την προκλητική και αλλαζονική στάση και λένε φτάνει πια, αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα.

Αν σου άρεσε κάνε