Υπόθεση Πετσίτη: Η Ζαΐρη «έβγαλε λάδι» τον Παππά

Υπόθεση Πετσίτη: Η Ζαΐρη «έβγαλε λάδι» τον Παππά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:37 Δημιουργία 09/05/19, 17:32

Μεγάλη ένταση επικράτησε την Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά την κατάθεση της επικεφαλής της αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», Άννας Ζαΐρη, για την υπόθεση Πετσίτη, με την κ. Ζαΐρη να «βγάζει λάδι» την κυβέρνηση τις καταγγελλόμενες σχέσεις του επιχειρηματία με την κυβέρνηση και ειδικότερα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εν μέσω συνεχών αντεγκλήσεων μεταξύ των βουλευτών της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης.

Στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, η Αν. Ζαΐρη απάντησε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί σε συγκεκριμένα στοιχεία της υπόθεσης, καθώς διαφορετικά θα παραβίαζε την νομικά κατοχυρωμένη υποχρέωσή της για εχεμύθεια. «Οσάκις βρίσκουμε στέλνουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε και να μην στείλουμε» επανέλαβε αρκετές φορές η Αν. Ζαΐρη σχετικά με τα στοιχεία της υπόθεσης ΔΕΠΑ και την εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη.

Σχετικά με την καταγγελία ότι ο προϊστάμενος που ασχολούνταν με την υπόθεση εξωθήθηκε σε παραίτηση, η Αν. Ζαΐρη αμφισβήτησε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε κομβικό ρόλο στη διερεύνηση της υπόθεσης και μίλησε για «πάρα πολλά ψεύδη» που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη διαρροή των πληροφοριών.

Επισήμανε επίσης ότι ο συγκεκριμένος προϊστάμενος επέβλεπε τον υπάλληλο που χειριζόταν την υπόθεση και δεν την χειριζόταν ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι «είναι δόλιο ότι η υπόθεση «βούλιαξε» με την απομάκρυνση αυτού του υπαλλήλου». Η Αν. Ζαΐρη σημείωσε ότι αυτή ήταν που έκανε το συγκεκριμένο υπάλληλο προϊστάμενο λόγω της 15χρονης εμπειρίας του στην Αρχή, ενώ νωρίτερα ήταν χαμηλόβαθμος.

Παράλληλα, εξέφρασε έντονη ενόχληση για τον αριθμό των απόρρητων εγγράφων που βρίσκονται στα χέρια βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά κι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την πρόεδρο της Επιτροπής για συνεχείς παρεμβάσεις ώστε να υπερασπιστεί τον Μ. Πετσίτη και να μην δοθούν καθαρές απαντήσεις, ενώ η Τ. Χριστοδουλοπούλου επέκρινε την επιμονή των βουλευτών της αντιπολίτευσης να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη με επιμονή στις ίδιες ερωτήσεις παρά τις απαντήσεις που δόθηκαν.

Αν σου άρεσε κάνε