Νέο «καυτό» μπρα ντε φερ στη Βουλή - Διακαναλική συνέντευξη Μητσοτάκη την Κυριακή

Νέο «καυτό» μπρα ντε φερ στη Βουλή - Διακαναλική συνέντευξη Μητσοτάκη την Κυριακή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:23 Δημιουργία 10/05/19, 09:18
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Θετική είναι η αποτίμηση που κάνουν στη ΝΔ όσον αφορά τόσο την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης της πρότασης για την ψήφο εμπιστοσύνης, όσο και για τις ομιλίες των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, που ακολούθησαν χθες.

Στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτουν αιτιάσεις υπουργών περί δήθεν «κατήφορου της πολιτικής ζωής», «χαμηλού επιπέδου» κλπ., σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν υπήρχε περίπτωση να μην θέσει ζητήματα, που αφορούν το ήθος, την στάση και την συμπεριφορά του πρωθυπουργού.

Η συζήτηση για διακοπές του Αλέξη Τσίπρα με το σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου, αλλά και η πλήρης κάλυψη που ο ίδιος προσέφερε απλόχερα στον Παύλο Πολάκη είναι ζητήματα, που καταδεικνύουν την πολιτική υποκρισία του κ. Τσίπρα , ενώ παράλληλα ακυρώνουν στην πράξη τα όσα έλεγαν τόσο χρόνια περί του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του χθες, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Οικονομικό Επιμελητήριο, υπογράμμισε ότι οι αναφορές του είχαν αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο και πως σε καμία περίπτωση δεν μετανιώνει που τις έκανε.

Στενοί του συνεργάτες σημείωναν, άλλωστε, ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει γίνει στόχος προσωπικών επιθέσεων από φίλα προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, όλα τα τελευταία χρόνια, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει επιτεθεί στην σύζυγό του.

Σήμερα, Παρασκευή στην δευτερολογία του λίγο πριν τα μεσάνυχτα και την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει ότι το φαινόμενο Πολάκη στηρίζεται πλήρως από τον πρωθυπουργό και το σύνολο της κυβέρνησης και πως η στάση του αναπληρωτή υπουργού ταυτίζεται πλήρως με εκείνη του κ. Τσίπρα.

Θα θέσει ξανά το δίλλημα «με τους Πολάκηδες ή με τους πολλούς» και θα ζητήσει από τους πολίτες να καταδικάσουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές.

Δεν αποκλείεται, εάν προκληθεί από τον πρωθυπουργό ή κυβερνητικά στελέχη, να επανέλθει στις διακοπές του κ. Τσίπρα, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί από ένα κότερο να καταγγέλλει την πλουτοκρατία και να δηλώνει ότι είναι απέναντι στην ελίτ.

Την ίδια ώρα , με «όπλο» τις θετικές δημοσκοπήσεις (δύο έρευνες χθες έδωσαν προβάδισμα στη ΝΔ από 7,5% της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star έως 6,5% για τον τηλεοπτικό σταθμό Open) η ΝΔ σχεδιάζει την στρατηγική της για τις δυο τελευταίες προεκλογικές εβδομάδες.

Την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου με αιχμή το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ προγραμματίζει και νέες περιοδείες στο λεκανοπέδιο Αττικής. Μεγάλες συγκεντρώσεις δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν , καθώς έχουν προκριθεί οι επισκέψεις σε χώρους δουλειάς και η άμεση επαφή με ομάδες πολιτών.

Αν σου άρεσε κάνε