Επιπολαιότητα της κυβέρνησης στις προκλήσεις Τουρκίας και Αλβανίας, καταγγέλλει ο Κουμουτσάκος

Επιπολαιότητα της κυβέρνησης στις προκλήσεις Τουρκίας και Αλβανίας, καταγγέλλει ο Κουμουτσάκος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:40 Δημιουργία 10/05/19, 12:30

Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εξωτερικά θέματα έκανε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα, αλλά αντίθετα καταβάλλει προσπάθεια εξωραϊσμού των προβλημάτων και των προκλήσεων, κάνοντας λόγο για μεγάλη επιπολαιότητα και ακατανόητη διάθεση διαρκούς κατευνασμού τόσο με την Τουρκία όσο και με την Αλβανία.

«Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη να διαχειριστείτε αυτά τα θέματα. Γίνεται ένας επιπόλαιος εξωραϊσμός της κατάστασης στην Αλβανία», τόνισε και διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας της Ελλάδας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε. καλώντας την κυβέρνηση να μη δώσει το πράσινο φως.

«Κατηγορώ» εξαπέλυσε ο κ. Κουμουτσάκος και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση για ένα ταυτοτικό ζήτημα που αφορά πεποιθήσεις, έβαλε απέναντί της το 80% των Ελλήνων πολιτών και δέσμευσε τη χώρα με μια συμφωνία που ποτέ δεν θα έχει ισχυρή νομιμοποίηση.

Και αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «στις 26 Μαΐου ο χρόνος σας θα τελειώσει, το αποτέλεσμα των εκλογών θα δώσει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας στη Ν.Δ., η οποία θα έχει την ιστορική ευκαιρία και το καθήκον να αποκαταστήσει το μείζον και κύριο συστατικό της ισχύος του έθνους που είναι η ενότητά του, την οποία η κυβέρνηση υποσκάπτει με τη φιλοσοφία του διχασμού που έχει εγκαταστήσει στον πολιτικό βίο της χώρας».

Αν σου άρεσε κάνε