Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:38 Δημιουργία 10/05/19, 17:36

Υψηλότατους τόνους κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Κουτσούμπας, είπε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη συνολική πολιτική και στρατηγική που ακολουθεί, κάλεσε το λαό να καταδικάσει αυτή την πολιτική σε όλες τις κάλπες ενισχύοντας το ΚΚΕ, ενώ απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους, όπως είπε, τους κάλεσε να καταδικάσουν μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που συνυπογράφουν με φασίστες, ακροδεξιούς και ρατσιστές.

Στην ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας, έκανε λόγο για «άλλη μια κακοπαιγμένη παράσταση με μοιρασμένους ρόλους και γνωστό σενάριο από την οποία λείπουν τα πραγματικά λαϊκά βάσανα».

Τόνισε ότι οι εκλογές -ευρωεκλογές, τοπικές και βουλευτικές- δίνουν μια ευκαιρία στον λαό να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να ασκεί μια πολιτική που καταστρέφει και το παρόν και το μέλλον», έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας τεχνικής πόλωσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και χαρακτήρισε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ως τους «σκαφάτους του κεφαλαίου».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για 4 χρόνια «γονάτισε τον λαό και δέσμευσε τη χώρα ως το 2060 με ματωμένα πλεονάσματα μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές», καταφεύγει προεκλογικά στην «τακτική 'σου κλέβω 10 σου επιστρέφω 1' ψάχνοντας άλλοθι για να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική».

Είπε ακόμα ότι παρά τα πολλά που ακούστηκαν για τον Π. Πολάκη «και την πραγματικά απαράδεκτη επίθεση στον υποψήφιο της ΝΔ», δεν ακούστηκε τίποτα για την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που έχει οδηγήσει τα ΑμΕΑ στην απομόνωση, την ανεργία, τη φτώχεια.

Αν σου άρεσε κάνε