Λεβέντης: Θα φύγετε από τη χώρα και θα σας συνοδεύει ένα όνειδος

Λεβέντης: Θα φύγετε από τη χώρα και θα σας συνοδεύει ένα όνειδος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:56 Δημιουργία 10/05/19, 18:02

Επίθεση στην στην κυβέρνηση για το χρόνο που επέλεξε να εξαγγείλει τις παροχές, έκανε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας «εσείς διδάσκετε ήθος σε όλη την Ευρώπη με αυτό τον τρόπο, με 500 ευρώ, προσλήψεις και μονιμοποιήσεις συνταξιούχων;

«Πηγαίνετε σε όλη την Ευρώπη και αν δείτε 3 μέρες πριν τις εκλογές να δίνει το κράτος πριν τις εκλογές 500 ευρώ...», συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές για το προεκλογικό υπόβαθρο των παροχών που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, ενώ αναφερόμενος στο περιοεχόμενο των μέτρων ανέφερε ότι «σήμερα ο κόσμος είναι τόσο δυστυχισμένος που και 1 ευρώ να του δώσεις...», προσθέτωντας πως «έχει φτάσει η Ελλάδα και η κοινωνία στην εξαθλίωση».

Εν συνεχεία επισήμανε ότι «λέτε ότι επανορθώνετε, επειδή πάει καλά η οικονομία. Φέρατε καμία ανάπτυξη; Η οικονομία πήγε καλά επειδή στίψατε και μαδήσατε όλη τη χώρα. Θα φύγετε από τη χώρα και θα σας συνοδεύει ένα όνειδος».

Σχολιάζοντας την εγκληματικότητα μετά και την χθεσινή επίθεση σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Η εγκληματικότητα πατάσσεται με τέχνη, δεν γίνεται με συγκρούσεις. Γιατί θυμάστε τον Καλαμπόκα και τον Τεμπονέρα. Και πάλι καλά που είχαμε ένα θύμα τότε».

Συνεχίζοντας ο κ. Λεβέντης είπε πως «αφού οι ίδιοι έχετε διαχειριστεί ανάλογες στιγμές και έχετε επιδείξει αδυναμία πιο πιστευτό γίνεται να πείτε 'ό,τι μπορούμε να κάνουμε'. Ο λαός θέλει ειλικρίνεια».

Για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι διάλεξε να πάει στη ΝΔ γιατί τώρα έχει ρεύμα, και ρώτησε ρητορικά: «Αλήθεια έχει πειστεί ο κ. Κυμπουρόπουλος, ότι όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσε η Δεξιά στήριξε τα άτομα με ειδικές ανάγκες; Να δεχτώ ότι ο κ. Πολάκης φέρθηκε άσχημα. Ήταν σκληρός. Αλλά και ο κ. Κυμπουρόπουλος, με την παιδεία που έχει, πιστεύει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που δικαιώνει τους φτωχούς και τους ανήμπορους; Διάλεξε αυτό το κόμμα γιατί κοίταξε την άνοδό του».

Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στην «κοτερολογία», αφού σημείωσε ότι «στη δημόσια ζωή πρέπει να είναι είμαστε κοσμοκαλόγεροι», έψεξε και τη ΝΔ και το άλλοτε ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους ότι και τα δικά τους στελέχη έκαναν και κάνουν διακοπές σε κότερα.

Τέλος, επανέλαβε ότι την επομένη των εθνικών εκλογών, θα συνεργαστεί μόνο με όποιον κάνει δημοψήφισμα για το Μακεδονικό.

Αν σου άρεσε κάνε