Γεννηματά από Βουλή: Που θα ήταν η ΝΔ χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ;

Γεννηματά από Βουλή: Που θα ήταν η ΝΔ χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:35 Δημιουργία 10/05/19, 19:09

Εκ νέου επιθέσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έκανε το απόγευμα της Παρασκευής η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της ομιλίας της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή για τη συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, βάζοντας στο «ίδιο κάδρο» τα δύο κόμματα εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Μιλώντας για την αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «εμείς δεν επιδιώξαμε ποτέ την πολιτική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπαλων. Αυτές είναι πρακτικές της δεξιάς που σήμερα αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του εξελίχθηκε σε μεγάλο χορηγό της δεξιάς. Πού θα ήταν σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις παροχές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει επιδόματα, υπογράφοντας ακάλυπτες επιταγές. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι 10 τους παίρνει, 1 τους επιστρέφει»

Συνεχίζοντας τις επιθέσεις προς τον πρωθυπουργό, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «η σημερινή συζήτηση είναι ολοφάνερα μομφή για τα πεπραγμένα σας».

Ακόμα, ανέφερε πως «προφανώς καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Αλλά και η πολιτική της ΝΔ οδηγεί στα ίδια αδιέξοδα. Ο κ. Τσίπρας φεύγει αλλά δεν χρειάζεται άλλη δεξιά. Η χώρα χρειάζεται εθνική ομάδα στο γήπεδο. Εμείς κρατάμε σταθερά το νήμα της εθνικής συνεννόησης.».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι «προτείνω τη Δευτέρα να ψηφίσουμε όλοι μαζί τουλάχιστον: κατάργηση του ελαστικού αφορολόγητου, στήριξη νέων, φορολογικά κίνητρα, ενίσχυση νέων ζευγαριών, κατώτερη σύνταξη 500-700 ευρώ, επιστροφή φορολογικού συτντελεστή στο 13%».

Κλείνοντας την ομιλία της, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «εμείς με αυτή την πρόταση θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό και θα γίνει πραγματική ανάσταση για τον λαό στις 26 Μαΐου».

Αν σου άρεσε κάνε