Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:15 Δημιουργία 10/05/19, 19:47

Με πιο «χαμηλούς» τόνους από την προχθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή θέλησε να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε λέγοντας πως «είναι αλήθεια ότι η συζήτηση στη Βουλή στην Τετάρτη εκτραχύνθηκε.».

Στη συνέχεια πέρασε στην επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη, ταυτίζοντας τον πρωθυπουργό με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και λέγοντας πως «αν ο κ. Τσίπρας είχε αποπέμψει τον κ. Πολάκη γι'αυτό που είπε για τον κ. Κυμπουρόπουλο, τίποτα από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα δεν θα είχε γίνει. Όμως, επέλεξε να τον κρύψει πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα.Στην πίεση φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας των πρωταγωνιστών. Και ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του» συμπλήρωσε.

«Μίλησα για τον πολακισμό ως μια μορφή φασισμού και ήρθε ο κ. Πολάκης να με δικαιώσει λέγοντας "είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία (...)". Η δημοκρατία είναι μία, έχουμε ορκιστεί στο ίδιο σύνταγμα. Ο πολακισμός καθιερώνεται και επίσημα ως το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας του κ. Τσίπρα» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στα προχθεσινά σχόλια του πρωθυπουργού για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αναφέροντας «κ. Τσίπρα, όταν μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα, θίγετε το αξίωμά σας. Χειρότερο από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν το να αποκαλέσετε περιφερόμενη γλάστρα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Τόσα mea culpa έχουν ακουστεί σε αυτή την αίθουσα, πείτε κι εσείς ένα για τον Στέλιο».

Συνέχισε, λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής. Να τον ανακαλέσει στην τάξη γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει.Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί.

Και πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε σχετικά με το ζήτημα των διακοπών του πρωθυπουργού στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου ότι «οι διακοπές ενός πρωθυπουργού σε μια δημοκρατία, οφείλουν να είναι δημόσιες. Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με τις ελίτ και αποκαλύπτεται ότι κάνεις διακοπές σε κότερο, οφείλεις να υποστείς τις συνέπειες».

Μιλώντας για τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «οι Ελληνες, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, είναι υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Ξέρουν να απαιτούν και όχι να επαιτούν. Προφανώς έχουν δικαίωμα σε καλύτερες συντάξεις αλλά κυρίως να ελπίζουν σε δουλειές για τα παιδιά και τα εγγόνια τους».

Δίνοντας εκ νέου δημοσκοπικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την Μεταπολίτευση και μετά.

Το βράδυ της 26ης Μαΐου δεν σας απομένει άλλη επιλογή από το να προκηρύξετε εθνικές εκλογές» συμπλήρωσε προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Κάνοντας αναφορά για το αίτημα νέας άδειας που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «με ενδιαφέρει ο κάθε Έλληνας να ζει με ασφάλεια στο σπίτι και στην γειτονιά του και να μην βολτάρει ελεύθερα ο κ. Κουφοντίνας».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «παλιές διαφορές με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων έχουν υποχωρήσει. Χρειάζεται κοινή και δυναμική απάντηση. Όσοι πίστεψαν στον κ. Τσίπρα και είνα τώρα βουβά οργισμένοι και άνθρωποι δεν ψήφισαν ποτέ τη ΝΔ, τους καλώ να δουν τις θέσεις μας».

Αν σου άρεσε κάνε